Pihenő

Isten éltesse, Margit néni! VIDEÓ

Egyik legrégebbi olvasónk, a gömörligeti Farkas Margit néni március 3-án ünnepelte 100. születésnapját családja körében. A meghitt ünnepséget lánya, Magda és unokája, Michaela szervezte, a négy tortából Gömörliget minden lakosa kapott egy szeletet.
Vrabec Mária

2021. március 31. 08:00

Vasárnap
Fotó: Unsplash, Canva

Margit néninél 2016 tavaszán jártunk, akkor még saját sütésű zserbóval, pogácsával, ünnepi beszéddel várt bennünket, akkora megtiszteltetésnek érezte, hogy meglátogattuk, pedig valójában ő tisztelt meg bennünket. Margit néni nagy szegénységben nőtt fel, ikertestvére féléves korában meghalt, két húgára és két öccsére később ő vigyázott, mert a szülők a gazdaságban dolgoztak. Szép, dolgos és okos lány volt, a legokosabb a helyi iskolában, de nem tanulhatott tovább, mert akkoriban a lányok dolga az volt, hogy férjhez menjenek. Legalább ebben maga dönthetett, azzal kötött házasságot, akit a szíve választott – Farkas Jenő asztalosmesterrel. Közös életüket a szövetkezet tyúkfarmján kezdték, aztán házat építettek a faluban, és sorban megszületett három gyermekük: Magduska, Ivettka és Jenő.

Margit néni a három gyermek mellett is mindig olvasott, verseket és naplót írt, magának és a maga örömére tanult. Egész életében józan gondolkodású, takarékos asszony volt, aki tudta, hogy többre hivatott, de belenyugodott sorsába, és abban mindig a szépet kereste. Érdeklődése a világ, és elfogadó szeretete mások iránt százéves korára is megmaradt, ennek is köszönheti, hogy derűs békességben megélte ezt a szép kort. Kerek születésnapján személyesen köszöntötte a község polgármestere, Pataki Béla, és saját versével a szintén gömörligeti Remper István, akinek a vadásznaplóját a Vasárnapban is olvashatták.

Amint Magda lányától megtudtuk, édesanyja még ennyi idősen is hűséges a Vasárnaphoz, ha nagyítóval is, de minden héten végigolvassa a lapot. A szerkesztőség minden tagja nevében jó egészséget, víg kedélyt, még sok évig megtartó szeretetet kívánunk neki!

Vasárnap
Kép: Farkas család archívuma
Vendégségben Margit néninél

2016. november 4. 02:32

Vendégségben Margit néninél

A teljes írás a nyomtatott Vasárnap 2021/12. számában jelent meg!

Aki vásárlás helyett előfizetné a Vasárnapot, az most egyszerűen megteheti: https://pluska.sk/predplatne/vasarnap/#objednat-tlacene

Támogassa a vasárnapot

Bizonytalan időkben is biztos pont a Vasárnap. Hogy a gazdasági nehézségek ellenére fennmaradhasson, fokozottan szüksége van az Olvasók támogatására. Fizessen elő egyszerűen, online, és ha teheti, ezen túlmenően is támogassa a Vasárnapot!

Kattintson ide, hogy a járvány közben és után is legyen minden kedden Vasárnap!

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Adófelajánlás a hónap végéig

Adófelajánlás a hónap végéig

GALÉRIA: 2:0-s hazai sikerrel tért vissza a győztes útra a DAC

GALÉRIA: 2:0-s hazai sikerrel tért vissza a győztes útra a DAC

GALÉRIA: Végső búcsút vettek Fülöp hercegtől

GALÉRIA: Végső búcsút vettek Fülöp hercegtől

A többség határozott nemet mond az étkezési utalványra

A többség határozott nemet mond az étkezési utalványra

Andrej Babiš

Csehországból kiutasítottak tizennyolc orosz diplomatát

online rendelés

Júliusban vége az adómentes online rendeléseknek

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.