Ugrás a tartalomra
Keresés
Vasárnap

Könnyű salátavacsora

Mit főzzek?

Vasárnap

Vegyünk grillsütőt! De milyet?

Egyre népszerűbb az udvari és a kerti sütögetés, egyre többen vásárolnak grillsütőt. Itt sem biztos, hogy a legdrágább a legjobb, illetve nem biztos, hogy ami a szomszédnak bevált, nekünk is be fog. Nézzük, mi mindent érdemes figyelembe venni vásárlás előtt.

Vasárnap

Borjújava tejszínes gombamártásban

Elkészítési idő 45 perc

Vasárnap

Nosztalgiamozi Bárdy Györggyel

Teveszőr kabát, kézzel varrt bőrcipő, drága szivarok, személyére komponált parfüm. Ez kellett neki a hódításhoz. Szerepekben nem volt válogatós. Mindenre lecsapott, és mindig örömmel, jókedvvel játszott. A szerepformálásnak Bárdy György esetében nem voltak őrjítő stádiumai. Nem vívódott, nem gyötrődött. „Kényszerből még azt is szerettem, amit utáltam – mondta. – Másképp be sem tudtam volna lépni a színpadra.”

Vasárnap

Apró pont az irodalom világegyetemében

Kiskamaszként beszippantották a könyvek, függő lett. Később elhatározta, olyan munkája lesz, ahol nem csupán a betűket falhatja kedvére, hanem egész álló nap kávézhat, sőt a kutyája is vele tarthat. Ott Anna napjainkban a Hadik Kávéház művészeti vezetője, a Margó Irodalmi Fesztivál egyik megkerülhetetlen alapköve, valamint a Metropolitan Egyetem óraadó tanára. Mindeközben a közösségi média az ő személyes játszótere, ahol igazán szabad lehet, mégpedig úgy, hogy közben közel harmincezer követőjét inspirálja arra, hogy olvassanak!

Vasárnap

Nyári exodus

Kicsit megkésve, de annál nagyobb szeretettel megérkezett a nyár is. A június még az a része az év legkellemesebb évszakának, amikor mindenki rohan, hogy legyen ideje pihenni a júliusi vagy augusztusi szabadság alatt. Aztán ez vagy összejön, vagy nem.

Vasárnap

Újraélesztett ruhásszekrény

Divatosan öltözködni nemcsak úgy lehet, hogy lecsapunk a legújabb darabokra. Ruhatárunk felfrissítése, újragondolása után úgy érezhetjük, mintha jól bevásároltunk volna egy leárazáson. Ráadásul ez nemcsak környezettudatos, hanem pénztárcabarát is.

Vasárnap

A felújított iskolaépület ünnepélyes átadása

Befejeződött a Selye János Gimnázium épületének legnagyobb beruházása az elmúlt száz évben

Vasárnap

Mi legyen a nyári konyhában?

Kétszer nem lehet ugyanabba a folyóba lépni, jegyezte fel az ókori görög filozófus, Hérakleitosz, akit a dialektika atyjának tekintünk. Ha valaminek van eleje, annak vége is van, ha valaminél van kisebb, annál nagyobbnak is lennie kell, állapította meg nagyon helyesen. Kétszer nem lehet ugyanabba a konyhába lépni, tehetnénk hozzá, de inkább kanyarodjunk át a nyári konyhákhoz.

Vasárnap

Zöldséges csirkeleves

Elkésztési idő 35 perc