Ugrás a tartalomra
Keresés
Fico

Börtöntársak

A jelenlegi szlovák kormányról sok rosszat el lehet mondani, de az vitathatatlan, hogy könyörtelenül lecsapott a korrupt bírákra, ügyészekre, rendőrökre és a velük szövetkező nagyvállalkozókra. Egyre több, Smerhez köthető egykori vezetőt ültetnek le, ez pedig rettenetes látlelet is arról, milyen viszonyok uralkodtak itt az elmúlt tizenöt évben.

huncutka

Jön a Mikulás!

Sziasztok! Máris elérkezett a december. Az egyik kedvenc hónapom, mert sok-sok különleges nap van benne. Hát még, akinek a születésnapja vagy a névnapja is decemberre esik! Isten éltesse őket, ez úton is! Meg mindenkit!

his

Az Omega (már) történelem

Fogyatkoznak az Omega tagjai: az elmúlt hetekben Benkő László, majd Mihály Tamás is távozott az örök koncertterembe. Mindez azonban nem változtat azon, hogy az együttes az elmúlt öt évtized során többször is zenetörténelmet írt.

advent

Mézeskalács illatú advent. GALÉRIA

Idén november utolsó előtti napjától számítódik a vízkereszt utáni első vasárnapig tartó karácsonyi ünnepkör. A keresztény kultúrában az adventi időszak a karácsonyi előkészületet, a felkészülést jelenti.

tél

A nap képe: A tél csodái

Deres már a csipkebogyó.

Adventi mesekalendárium 6.: A világ közepe

Adventi mesekalendárium 6.: A világ közepe

Advent 6. napja – december 4. – PÉNTEK

alap

A VeresWalóság – Emlék Igorról

Most mindenki azt fogja hinni, hogy aktuálpolitikai áthallásokat kell keresni ebben a részben. Pedig nem kell, Igor egy svéd macska. Pontosabban: volt. Tizennégy éve halott, mi pedig most jól megemlékezünk róla.

mikulas

5 érdekesség a Mikulásról

A jóságos Mikulás december 6-án sok-sok finomságot pakol azok csizmájába, akik szófogadóak voltak az évben. A pocakos ajándékozó azonban nem mindig volt ám ilyen, sokat változott az évek során.

kémia

Kémiai verseny középiskolások részére. FELHÍVÁS

A komáromi Selye János Gimnázium a Magyar Kémikusok Egyesületének Kémiatanári Szakosztálya és a Debreceni Egyetem segítségével Szlovákiában tizenhatodik alkalommal is meghirdeti a magyarországi 53. Irinyi János Országos Középiskolai Kémiaversenyt a 2020/2021-es tanévre

A mesterember dicsérete

A mesterember dicsérete

Valamikor a szakmák kiválóságait hívták mesterembereknek, akiktől a szorgalmas inas a szakma minden csínját-bínját eltanulhatta. Az ő kezükből csak tökéletes munkadarab került ki.