Ugrás a tartalomra
Keresés
koronavirus

A pünkösd is más lesz

A rendkívüli húsvét utáni hetedik hétvégén már nem lesznek teljesen üresek a templomok, de a tömeges egyházi rendezvények továbbra is elmaradnak.

pénz

21. századi Dekameron a koronajárvány idején. 1. nap, 1. novella

Egy Adelbert Figuera nevű férfiról, aki annyit csalt, lopott és gyilkolt élete során, mint kevesen, mégis istenként tisztelték, mert sok pénze volt. Kedves karanténtársaim, bizony nehéz időket élünk most, és eme lélekpróbáló időkben én is megosztok veletek egy történetet egy férfiról, aki társadalmunk szégyene volt, mégis az egekig magasztalták.

sz

Szívhangok

Sem színinövendékként, sem az azóta eltelt másfél évtized alatt nem játszott a pozsonyi Nemzetiben Kerekes Vica. Negyedévesként Ofélia volt Kassán, majd Izolda Szolnokon, de az ott eltöltött két év után hol cseh, hol szlovák, hol magyar filmekben szerepelt.

leves

Vasárnapi asztal

Tavaszi krémleves zöldfűszerekkel, tepsis csirkecombok zöldségekkel, lazac barna rizzsel, sóskamártással, zabtorta cukor és liszt nélkül, sajtos-túrós zabpogácsa.

huncutka

Hol találkozhatunk még?

Sziasztok! Hihetetlen, hogy jövő héten már június lesz, ami azt jelenti, hogy bizony itt a nyár!

trianon

A Muravidéktől a tengerig

Talán túlzás nélkül állíthatjuk, hogy Szlovénia igazi turistaparadicsom. Van itt minden, amire az utazó vágyhat. Hegység, tengerpart, csodás, történelemben gazdag városok. De haladjunk szépen sorban.

zoldovezet

Permakultúra, az életképes kert

A permakultúra a permanens és a kultúra szó összevonása; ez már sejteti, hogy mit is jelent: állandóan megújuló, saját magát fenntartó környezetet.

tehetség

Formában maradni a járványszünetben

Ez nagy kihívás az élsportolók számára. A versenyeket elhalasztották, az edzőterem zárva, a sportiskolában kényszerszünet van. A tizennyolc éves Benyík Gábor ötszörös szlovák bajnok, korosztályának országos csúcstartója most ógyallai családi házuk kertjében kénytelen emelgetni a súlyokat. Bár a súlyemelőcipője nagyon hiányzik, azt mondja, ez nem lehet kifogás, edzeni kell mindennap.

mobil

Szerződni könnyebb, mint felbontani

Tisztelt Vasárnap szerkesztősége! A Nyugat-szlovákiai Áramszolgáltatóval (ZSE) adódott jogi vitám. Február 18-án felhívott egy hölgy a cégtől, hogy láttam-e, mit küldtek e-mail-ben. Mondtam, hogy nem, mert ritkán használom. A hölgy tartott egy előadást telefonon, melynek lényege egy csomagjuk, a Domov 2 volt. Azzal tettük le a telefont, hogy megbeszélem a nejemmel.

cica

Hív a természet!

A hosszú bezártság után felüdülés mindenki számára sétálgatni egy mezei vagy erdei úton, piknikezni, szalonnát sütni a szabadban.