Ugrás a tartalomra
Keresés
sztár

Sztárunk a VASÁRNAPBAN Tóth Károly

Három évvel azután, hogy kilépett a Komáromi Jókai Színház kötelékéből, és Budapestre költözött, ismét egyenes pályán tart Tóth Károly.

vendég

Vendégünk a VASÁRNAPBAN: Mellár Dávid

Az Irodalmi Szemle szerkesztősége 2019-ben Szemmel tartva néven vándordíjat alapított, egy-egy fiatal alkotó, író, költő tevékenységére irányítandó a figyelmet. A díjazott egy éven át birtokolhatja Richard Aradský szobrászművész plasztikáját, és kiemelt print és online publikációs lehetőséget kap a folyóirattól.

Téma

Téma a VASÁRNAPBAN: Iroda a konyhaasztalon

Egy éve még az lehetett volna írásunk témája, miért nem támogatja a szlovákiai munkaadók többsége az otthonról végzett munkát. Most, hogy a kényszer a koronavírus miatt mindenkit rávitt, annak próbáltunk utánajárni, mit hozott, mit vitt el és meddig tarthat a home office-üzemmód a munkahelyeken.

névnap

Boldog névnapot!

Ma Máté napja van.

gondolat

Vasárnapi gondolat

Gondoljunk erre, amikor gyűlöletkeltő beszédet hallunk.

karanten es kaloria 20

Karantén és kalória. Mákom van

Világos: innen nézve minden a legnagyobb rendben

snm

Márai Sándor és Madách Imre: rokoni szálak

Szimpózium a Márai-emlékév keretében

torna

Akik megmozgatják a gyerekeket

A mai gyerekek kedvenc sportja a számítógépes játék. Keveset mozognak, nem akarnak egy csapatban lelkesedni. Vagy csak kellőképpen kell motiválni őket?

sztárunk

Miért áll olyan közel Nagy Ervin szívéhez Kéménd?

Lecsíptek két napot a nyárból, kocsiba ültek, és meg sem álltak Pöstyénig. Nagy Ervin most látta először a híres szlovákiai fürdővárost. Párja, Borbély Alexandra szülei járnak oda rendszeresen. Az ő javaslatukra vágtak neki az útnak, és nem bánták meg. Hármasban töltötték együtt a két napot. Ervin kislánya, a tízéves Lola is velük volt.

gyumolcs

Így erősítsük a babák immunrendszerét

Ősszel megcsappan a szervezetünk vitaminkészlete, amit pótolni kell. Nincsen ez másként a gyermekeknél sem, figyeljünk oda, hogy a hidegebb hónapokban megkapják a kellő vitaminmennyiséget.