Ugrás a tartalomra
Keresés
vasarnap

Kenyér, zöldség, finomságok. RECEPTEK

Szomorú leírni, de a nyár utolsó hónapjához érkeztünk. Azért csüggedni persze nem érdemes, hiszen gasztronómiai szempontból egy igazán sokféle és a szó szoros értelmében gyümölcsöző időszak vár ránk. Rengeteg az elrakni való, a friss alapanyag, amit most kell felhasználni.

vasarnap

Hegyi Zsuzsa naplója: Az ízes kenyér dicsérete

Mondhatnánk lekvárosnak is. Ízletes volt az az ízes. A kenyér, mely egy hét után sem penészedett meg, nem száradt ki, melynek még a héja is csemege volt.

vasarnap

Téma Minden okunk megvan az aggodalomra?

Az orosz–ukrán háború miatt már nem aggódunk annyira, megszoktuk. Mostanság sokkal jobban aggasztják az embereket az egyre növekvő árak, az energiaválság és az egészségügy helyzete. Ahogy a dolgok állnak, nem is alaptalanul.

vasarnap

Önkéntesnek lenni menő

Kik az önkéntesek, és miért jó annak lenni? Bárki lehet az, ki belső indíttatást érez a jó cselekvésére. Az önkéntességnek számtalan formáját ismerjük. Végezhetünk ilyenfajta munkát bel- és külföldön egyaránt. Nem kötelező, szabad akaratból a környezetünkért teszünk, közösségi szolgálatot teljesítünk. Fizetség, honorárium nem jár vele.

vasarnap

Köbölkút: Ahol az ország legfinomabb szőlője terem

Valamivel hosszabb útra indulunk, amikor a Nyitrai kerülethez és az Érsekújvári járáshoz tartozó Köbölkút községet keressük fel egy hétfő délután.

vasarnap

Szent István-napon Egy falat mennyország

Pozsonyban is megkóstolható lesz az eucharisztikus kongresszus süteménye.

vasarnap

Jeges teák. RECEPTEK

Friss, hideg

vasarnap

Vezércikk: Régi és új tüzek

Minden évben téma augusztus 20-a kapcsán a tűzijáték. Hol lesz, mikor lesz, mekkora lesz, és honnan nézzük, ha nézzük.

Vasárnap

Herbáriumot készítek

Sziasztok! Láttátok a múlt heti számban, hogy milyen szuper volt a Huncutka kalandtábor? Remélem, jövőre még többen kedvet kaptok, hogy gyertek.

Vasárnap

Ahol Petőfi megpihent. Koperta

Vége a 2021–22-es tanévnek, jelezte az utolsó csengetés az ország minden iskolájában. A tanulók már „térdig” járnak a szünidőben, élvezik a strandok vizét, a későn kelés örömét, a gondtalan játszást, a szabadságot. Nem így a pedagógusok.