Jobban lásd egyben a világot

Vasárnap

Jobban lásd egyben a világot. Már csak azt kellene tisztáznunk, milyen világról beszélünk. Igen, szó van a tiédről meg minden másról is. Mi az, hogy nem érted, milyen más világról beszélünk?

Hát szóval van a tiéd, az egyértelmű, hiszen abban élsz, abban vagy benne, minden rezdülését látod, minden mozzanatát ismered, vagy legalábbis arra törekszel, hogy megismerd. Mi az, hogy nem érted, hogy a saját világodat? A mindennapokról beszélek, és arról a mindenségről, ami bennük van. Örülök, hogy így megértetted.

Na most, ha neked van egy saját világod, akkor evidens, hogy mindenki másnak is. Miért mondom ezt, mert így van. Hogy amit te gondolsz, érzel meg cselekszel, azt más nem tudja. Persze, értem, hogy vannak ugyanolyan dolgok, más is csinálhatja ugyanazt, de tulajdonképpen pontosan ugyanazt és ugyanúgy nem tudja. Hogy miért? Mert minden a te szűrődön keresztül zajlik. A te megélt vagy nem megélt történéseid mentén válik láthatóvá a világod. A tapasztalataid, érzéseid, csalódásaid szeretéseid mind befolyással vannak arra, hogyan látod a saját és ezzel együtt a mások világát is.

És ezzel mindenki más is pontosan így van.

A saját szűrőjén keresztül szemléli a világát, s ezáltal mindenki másét is.

Hogy mit akarok ezzel? Annak is örülök, hogy érted, megérted, s ha nem felejted el legközelebb, mondjuk, amikor vitára vagy nézetkülönbségre kerül sor, már attól boldogabb vagyok. Végtére pedig még mindig ez a fő üzenetem: lásd jobban egyben a világot.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?