Most megint hogy néz már ez ki?

Vasárnap

Mondd meg nekem, kinek tetszik ez valójában? Miért kellett ezt így megcsinálni?

Olyan, mintha egy óvodás gyerekcsapatot eresztettek volna rá erre az ágyásra, és odahányták volna a virágokat csak úgy, mintha a szimmetriát, a rendszert, a sorrendet nem ismernék. Mintha a szépérzék, az csak egy kifáradt szócikk lenne a nem használt, poros lexikonban. Mondd meg nekem, erre kell költeni a közpénzt, hogy jó dolgukban nem tudják mivel és hogyan rondítsák el a várost, annak is a közepét? Arról meg már végképp ne is beszéljünk, hogy ezek nem is virágok. Ezek a giz-gazok egyszerűen semmire sem jók, nemhogy elvileg széppé tegyék a lakóhelyünket.

Juj, nézd már, hogy néz ki az ott. Mi az, hogy micsoda, hát a város közepi felújítás, amin ügyködnek egy ideje. Gyere, menjünk már közelebb, és nézzük meg. Mi az, hogy mit, hát a kis csodákat, amiket alkotnak ott. Jó, jó, tudom, hogy nem építkezés zajlik – szépítkezés. Mi az, hogy alig látszik valami, persze, mert messze állunk. Közelről nézd csak, milyen szépek ezek az ágyások. Rendezettek, még a gereblye nyomai is látszanak.

Hogy a sorrendjük a rendszerük más, mint eddig? A változatosság jó, nekünk is és a növényeknek is.

Picik még, kicsit düledeznek, ezért kell őket gondozni, s majd megnézzük őket néhány hónap múlva, biztosan olyan lesz, mint egy színes virágerdő, tele méhekkel, igazi élővilággal. Csodaszép már most is.

A szépség mindig a szemlélő tekintetében van.

Szöveg Ambrózai Zsuzsanna, Ember_kép

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?