Aktuális

Szerződni könnyebb, mint felbontani

Tisztelt Vasárnap szerkesztősége! A Nyugat-szlovákiai Áramszolgáltatóval (ZSE) adódott jogi vitám. Február 18-án felhívott egy hölgy a cégtől, hogy láttam-e, mit küldtek e-mail-ben. Mondtam, hogy nem, mert ritkán használom. A hölgy tartott egy előadást telefonon, melynek lényege egy csomagjuk, a Domov 2 volt. Azzal tettük le a telefont, hogy megbeszélem a nejemmel.
Vrabec Mária

2020. május 29. 15:36

mobil

Mivel úgy döntöttünk, hogy nem érdekel bennünket a 2. számú házi csomag, többet nem is foglalkoztunk vele. Március 1-jén kaptam SMS-t, hogy aktiválták nekem ezt a csomagot 2020. március 1-jétől. Hívtuk a ZSE-t, ott azt mondták, hogy ezt csak írásban vagy e-mail-ben mondhatjuk fel. Hiába mondtam, hogy én nem írtam alá semmit. Március 5-én postáztuk a felmondólevelet. Március 26-án jött válasz e-mail-ben. Ebben közölték, hogy 6-án megkapták a levelemet, amelyben felmondtam a szolgáltatást, de a törvények értelmében április 30-ig érvényes a szerződés, és egy hónapot (5,90 euró) ki kell fizetnem, mert a kiegészítő szolgáltatásról szóló szerződést február 18-ától aláírtnak tekintik azáltal, hogy telefonon beleegyeztem. És mivel a törvény adta tizennégy napos határidőn belül nem mondtam fel a szerződést, az egy hónapot ki kell fizetnem. Csakhogy én semmibe nem egyeztem bele telefonon, és nem is rendeltem semmit, ezért úgy hittem, nincs is mit felmondanom. Ezután telefonon reklamáltunk, az úr azt állította, nincs semmi tartozásunk, minden rendben. Mégis megjött a csekk 5,90 euróra.

Április 14-én ismét írtunk e-mail-t, hogy kérem az állítólagos hangfelvételt, amelyen beleegyeztem a szolgáltatásba. Még aznap jött a válasz, hogy levélben kell kérnünk. Április 20-án feladtuk az írásos kérelmet, május 4-ig nem jött válasz, csak SMS-ben a felszólítás, hogy április 20-ig kellett volna befizetni az 5,90 eurót.

Kérem, ha tudnak, segítsenek!

Tisztelettel, Viola László

Tisztelt Viola úr!

A történtekkel kapcsolatban magyarázatot kértünk a Nyugat-Szlovákiai Áramszolgáltatótól, és kiderült, hogy önnek volt igaza. Reméljük, azóta erről már önt is értesítették.

A részvénytársaság szóvivője, Michaela Dobošová kérdéseinkre azt válaszolta, hogy miután meghallgatták a kérdéses hangfelvételt, kiderült, hogy ők követték el a hibát, pontosabban az a cég, amely az ügyfélhívásokat lebonyolítja számukra. A szabályos eljárás az, hogy a klienstől megkérdezik, elolvasta-e az adott szolgáltatásról előzőleg e-mailben elküldött tájékoztatást, és csak akkor aktiválják neki, ha ebbe egyértelműen, érthetően beleegyezett. Ez a beleegyezés szerződéskötésnek minősül, s erről értesítik is az ügyfelet, de az tizennégy napon belül indoklás és fizetés nélkül felbonthatja a szerződést. Ha ezt később teszi meg, a szerződésbontásra csak a következő hónapban kerül sor, és egyhavi szolgáltatás árát ki kell fizetnie. Az, hogy a telefonon kötött szerződés felbontását csak írásban lehet kérni, Michaela Dobošová szerint azért van, mert a szolgáltatáscsomagok része lehet valamilyen biztosítás is, és ha baleset történik, írásos dokumentummal kell alátámasztani, meddig volt érvényes a szerződés.

Önt azonban megkímélhették volna a levelezéstől, mert a telefonbeszélgetés visszahallgatása során kiderült, hogy érthetően azt mondta: a szolgáltatásról szóló e-mailt nem olvasta, és a csomag aktiválásába sem egyezett bele. „Mivel hiba történt, az ügyfélnek semmit sem fogunk számlázni, s erről őt is tájékoztatjuk. A kialakult helyzetért elnézést kérünk, a külső partnerünket, amely a telefonhívásokat lebonyolítja, már figyelmeztettük, és megtettük a szükséges intézkedéseket, hogy többé ilyen ne fordulhasson elő” – áll a ZSE lapunknak küldött válaszában. Reméljük, az ön kellemetlen tapasztalata legalább arra jó volt, hogy másokra már nem tukmálják rá kéretlenül a bővített és természetesen drágább csomagjaikat.

A teljes írás a nyomtatott Vasárnap 2020/22. számában jelent meg!

Aki vásárlás helyett előfizetné a Vasárnapot, az most egyszerűen megteheti: https://pluska.sk/predplatne/vasarnap/#objednat-tlacene

Támogassa a vasárnapot

Bizonytalan időkben is biztos pont a Vasárnap. Hogy a gazdasági nehézségek ellenére fennmaradhasson, fokozottan szüksége van az Olvasók támogatására. Fizessen elő egyszerűen, online, és ha teheti, ezen túlmenően is támogassa a Vasárnapot!

Kattintson ide, hogy a járvány közben és után is legyen minden kedden Vasárnap!

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Sok a depressziós mentális beteg

Sok a depressziós mentális beteg

Boris Kollár

Kollár nem akarta Kiskáékat a kormányba

Antalík Imre

Önmentőövet a gazdaságnak!

„Örömteli állapot vár rám...”

Kíváncsian várja, milyen apa lesz

koronavírus

Egy nap alatt több mint százan fertőződtek meg Ausztriában

Nero, a véres költő

Könyvsorsok: A kis tett mindig gaztett, a nagy tett sohasem az

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.