Pihenő

Nem az igazi

„Valami van, de – nem az igazi” (Arkagyij Rajkin)
Vasárnap

2021. szeptember 21. 09:36

Vasárnap
- pixabay

A második oltásra jött?

Igen kérem, hívtak, jöttem.

Az egészséges, Pista bá, pia, pipa, pi-a érdekli még?

Ja, hát hogyne, szinte állandóan.

Akkor maga egészséges ember, na mutassa a karját!

Szputnyik?

Noná, hogy mindjárt a mennyekbe röpüljön. Élvezze még egy kicsit ezt a digitális jólétet!

Jó, majd igyekszem, de azért a kardiológusom meg a tüdős tudós megnézhetné a papírjaimat.

Azt majd megnézi a patológus meg a miniszter…

Hogy ez így leírva netán durva vagy ostobaság? Ugyan, kérem, csupán a hidegrázás meg a 38 fokos lázam szövődménye. Tehát valami van, de nem az igazi, mivel rebesgetik a harmadik megerősítő dózist is. Aztán, ugye, itt van ez az EU-s Covid Pass meg a határátlépő regiszter. Tessék már nekem megmondani, mikor tették törvényileg mindenki számára kötelezővé, hogy okostelefont, notebookot meg nyomtatót vásároljon, és mindezt mesteri fokon tudja is kezelni, mert ha nem tudja és nem lóg éjjel-nappal a nyakában, akkor ki sem mozdulhat az országból vagy az otthonából, mert a regisztráció meg QR kód… és az oltottak közé tartozik. Az igaz, hogy a mobilomhoz adnak egy általános útmutatót, ahol leírják, hogy az aprólékos használati utasítás a www… oldalon található. Ez a sok digitális szuperrr fej miből gondolja, hogy a képernyőn megjelenő szöveg összes pontját egyszeri olvasásra fejből fogom tudni, mint a Miatyánkot, és emlékezetből be is tudom pötyögtetni? Szóval valami van, de nem az igazi. Ráadásul ezeknek a digitális fejeknek még humoruk is van, igaz, fekete, de van, mert csak az álom színes, a küszködés nem az. 2021. 6. hó 28-án 21.10-kor kaptam az SMS-t az NZCI-től, hogy F. Mária részére az EU-s Covid Pass a 3C1-152-2FE kódot használva kiváltható. Ez aztán nálam kiverte a biztosítékot. Édesanyám, F. Mária 2020. 8. hó 16-án 21.25-kor elhunyt a kassai kórházban, az illetékesek pedig annak a rendje és módja szerint kiállították a halotti bizonylatot. Ez idő tájt még jóváhagyott vakcina nem volt, tehát oltva nem lehetett. Tessék már nekem megmondani, mire kell az elhunytnak egy évvel a haláluk után EU-s Covid Pass? Netán már Szent Péter is ezt kéri a kapuban, és utólag? Én barom meg az imakönyve és a rózsafüzére mellé nem tettem oda a mobilját. Ki a franc gondolta, hogy a temetkezési szokásainkat is újra kell gondolni, mert ugye a koporsóhoz szemfödél nem jár, azt külön kell rendelni, de mobil… szegénykém, nem nagyon tudta kezelni. Tehát: valami van, de nem az igazi. Nagyon nem az.

Fedor István, Migléc

Támogassa a vasárnapot

Bizonytalan időkben is biztos pont a Vasárnap. Hogy a gazdasági nehézségek ellenére fennmaradhasson, fokozottan szüksége van az Olvasók támogatására. Fizessen elő egyszerűen, online, és ha teheti, ezen túlmenően is támogassa a Vasárnapot!

Kattintson ide, hogy a járvány közben és után is legyen minden kedden Vasárnap!

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
bevásárlás illusztráció

Tényleg olcsóbb a bevásárlás Ausztriában?

a

A hivatali érintkezés nyelve a dél-szlovákiai önkormányzati hivatalokban

Emma Čaputová

Az elnök asszony lánya a modellszakértők szemével

bb

A mentőknek is meghúzták a határokat

Balázsovits Lajos

Kivételes színészcsapat tagja volt

Eduarda Amorim

Amorim Oroszországban is építi jövőjét

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.