Nézet

Sanyika bácsi

Nem volt rossz ember, a kutyának sem ártott. Ha tehette, messziről elkerülte, hogy belecsöppenjen egy nemkívánatos helyzetbe. Igyekezett megelőzni. Derék ember volt, az biztos, mint özvegy egyedül nevelte mind a négy apró gyerekét.
Vasárnap

2021. november 9. 07:00

Vasárnap
Kép Unsplash

Főzött, mosott rájuk. Sokan inkább csodálták, mintsem, hogy levettek volna valamit a terhéből. Ő maga próbálkozott, hogy mostohaanyát találjon a kicsikhez. Akadtak távjelentkezők, de amint meglátták, hogy mi vár rájuk, sürgősen távoztak, és soha többé nem jelentkeztek, ahogy távozásukkor ígérték. Vagyis minden maradt a régiben. A rokonok távol laktak, a nőtagok nagy ritkán ellátogattak hozzá, igyekeztek a nagytakarítást elvégezni, akárcsak nagy ritkán a szomszédok. Kapott ajánlatot a gyerekek intézetbe helyezésére, de azok sírva körülfogták, hogy mindent elviselnek, csak maradhassanak.

Sanyika bácsinak nagyon fájt, hogy nem talált megértő nőt. A bánata orvoslására, mint annyi másnál, maradt az alkohol. Nem lett nagyivó, tekintettel volt a gyerekekre, de ivott. Azon a napon kicsit felöntött a garatra. Itt volt az ideje hazamenni. A biciklije, nekitámasztva a bodzabokornak, türelmesen várta gazdáját. Mi haszna várta, ha Sanyika bácsi nem volt olyan állapotban, hogy felpattanjon rá, mint huszár a lovára. Hosszabb, eredménytelen próbálkozás után végre sikerült. Nagy ákombákomokat írva haladt az úton, amíg el nem ért az útkereszteződésig. A fránya úttest nem akart kiegyenesedni, a bicikli is azt csinált, amit akart. Az eredmény az lett, hogy nem tudott az árokból kijönni. Végül talpra állították a közelben labdázó kamaszok, és a közben odaérkezett apjukkal felültették a járműre. De az igyekezetük kárba veszett. Nem maradt más hátra, mint felültetve Sanyika bácsit a hátsó ülésre, hazaszállítani. Az volt ám a csuda látvány, még az éber ebek is üdvözölték a díszes menetet.

Sanyika bácsi nagyon élvezte az utazást, nem kellett a pedálokkal, sem az egyensúllyal vesződnie, úgy utazott, mint az omnibusz tetején. Közben elérkeztek a község másik kocsmájához. Sanyika bácsit mintha villámcsapás érte volna, visszanyerte az egyensúlyát – egy szökkenéssel a földön termett, ott hagyta ámuló segítőit, és ment rendbe hozni kiszáradt torkát. Kísérői nem tudták, mitévők legyenek, nevessenek-e vagy mérgelődjenek. Egyiket sem csinálták. Ismerték nehéz sorsát, együtt éreztek vele, és nagyon sajnálták.

Puss Rudolf, Somorja

Támogassa a vasárnapot

Bizonytalan időkben is biztos pont a Vasárnap. Hogy a gazdasági nehézségek ellenére fennmaradhasson, fokozottan szüksége van az Olvasók támogatására. Fizessen elő egyszerűen, online, és ha teheti, ezen túlmenően is támogassa a Vasárnapot!

Kattintson ide, hogy a járvány közben és után is legyen minden kedden Vasárnap!

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
pénz

A járványügyi veszélyhelyzet kedvez a pénzmosásnak

gázár

Mennyit fizetünk jövőre a gázért?

rendőrség illusztráció

Eljárást indított a rendőrség egy orvos megfenyegetése miatt

Németh István

Elhunyt Németh István színművész

Vágsellye

Vágsellyén ismét oltanak a hétvégén

Alec Baldwin

Alec Baldwin azt állítja, hogy nem húzta meg a ravaszt a Rust forgatásán

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.