Nézet

Az abortusztörvényről

Több éve már, hogy foglalkoztatja az embereket az a törvény, amely szerint megengedhető vagy tiltandó a művi terhességmegszakítás. A kormányban is régen vita folyik erről, de végleges döntés még nem született.
author
Vasárnap

2020. október 26. 09:30

koperta

Szerintem meg kellene kérdezni a sokgyermekes családanyák véleményét is a dolgokról, ők bizonyosan tudják, hogy milyen nehéz egy gyermeket felnevelni rossz körülmények között. Mennyi álmatlan éjszaka, lemondás jut egy édesanyának, ha lelkiismeretesen, szeretettel kíván megfelelni ennek a hivatásának. Nagyon sok tényező játszik szerepet abban, hogy egy gyermek milyen körülmények között nevelkedik. Az első, hogy mind a két szülő vállaljon felelősséget a gyermeknevelésben, vagyis egészséges, életerős szülők, egy otthon, és legalább az alapvető anyagi feltételek bebiztosítása. Nem árt a szülők kölcsönös szeretete, bizalma és megértése sem. Ha ezek a feltételek adottak, akkor két-három gyermek vállalható bármely családban az emberiség fennmaradása érdekében. Most szóljunk a hátrányokról is. Elsősorban a mélyszegénységben élőkre gondolok. Hátrányos helyzetük, iskolázatlanságuk azt eredményezi, hogy éppen náluk a legmagasabb a születések száma. Elsősorban ezen a téren kellene tenni valamit, mégpedig hatékony felvilágosítással. Hiszen azoknak a gyermekeknek sem boldog az életük, a kilátástalanságba születnek bele. Ez nevezhető embertelenségnek. És akkor itt van még az a rengeteg válás, családok széthullása, ami bizony nem jó hatással van a gyermekekre. Sokszor adják-veszik őket, mint a jószágot. Az még nagy szerencse, ha akadnak jó nagymamák, akik szeretettel gondoskodnak az unokákról. Tisztelem azokat a szülőket, akik képesek egyedül is tisztességesen felnevelni gyermekeiket. Tehát mindent összevetve az a véleményem, hogy mindig az anya döntse el, képes lesz-e megbirkózni olyan nehéz, de nemes feladattal, mint a gyermeknevelés, hogy becsületes, szorgalmas polgárokat adjon a hazájának.

Tóth Éva, Kassa

Támogassa a vasárnapot

Bizonytalan időkben is biztos pont a Vasárnap. Hogy a gazdasági nehézségek ellenére fennmaradhasson, fokozottan szüksége van az Olvasók támogatására. Fizessen elő egyszerűen, online, és ha teheti, ezen túlmenően is támogassa a Vasárnapot!

Kattintson ide, hogy a járvány közben és után is legyen minden kedden Vasárnap!

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Szlovákiai magyar szempontból Komárom egy olyan fontos város, ahol komolyabb versengés alakult ki a magyar jelöltek között (Somogyi Tibor felvétele)

Komáromban is versengenek a magyar jelöltek

Kalinyingrád

Csehország „bekebelezte” az orosz Kalinyingrádot!

Eduard Heger
Frissítve

Heger: Az EB-nek két hét múlva javaslatot kell tennie a gázárplafonra

Mateusz Morawiecki

Az energiaárak csökkentését követelik az EU-tagállamok

Új Szó

Miről ír a szombati Új Szó?

d

KVÍZ: Csak képeket mutatunk! Kitalálod, melyik közmondásra gondoltunk?

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.