Aktuális

Panaszkönyv. Nem enged a főnök szabadságra

Vrabec Mária

2020. augusztus 10. 09:00

szomorú

Tisztelt Vasárnap szerkesztősége!

Egy kérdéssel fordulok önökhöz: ha lehet, kérem, nézzenek utána, milyenek az alkalmazottak jogai a szabadság kivételét illetően. Egy kis cégben dolgozom, és a munkaadónk senkit nem akar közülünk szabadságra engedni a nyáron. Azt mondja, eleget voltunk otthon a karantén alatt, most be kell hozni a lemaradást. Én ezt értem is, de pár napot felváltva kivehetnénk, most úgysincs annyi munka. Megteheti, hogy egyszerűen nem enged el? A szabadságunk milyen részét vehetjük ki szabadon, amikor mi szeretnénk? A másik kérdésem, hogy ha valaki kénytelen karanténba vonulni, arra az időszakra fizetést kap vagy táppénzt, vagy szabadságot kell kivennie? Előre is köszönöm a választ:

Egy fáradt, de hűséges olvasójuk

 

_______________________

 

Tisztelt Olvasónk!

A munkaügyi felügyelőségtől kértünk tájékoztatást, és azt a választ kaptuk, hogy a szabadság kivételének idejét a munkaadó határozza meg, de ezzel a jogával nem élhet vissza az alkalmazottak kárára. A törvény csak azt határozza meg, ki mennyi szabadságra jogosult, de a legtöbb cégben megegyezés alapján veszik ki az alkalmazottak a szabadságot úgy, hogy a munkaadó az ő érdekeiket is figyelembe veszi.

Szabadságra mindenki jogosult, aki legkevesebb 60 napot ledolgozott egy cégnél. Az éves szabadság időtartama négy hét, aki ennél kevesebbet dolgozott, annak a ledolgozott idővel arányos rész jár. 33 éven felüli alkalmazottaknak és azoknak, akik kisgyermekről gondoskodnak, évente öt hét szabadság jár, de a kollektív szerződésben az alkalmazottak akár többet is kiharcolhatnak maguknak. „Azt, hogy az alkalmazott mikor mehet szabadságra, mindig a munkaadó joga meghatározni – a munkavállalóval, esetleg a szakszervezettel történő egyeztetés után. Ilyenkor figyelembe kell venni a munkaadó feladatait, de a munkavállaló jogos érdekeit is” – mondta a munkaügyi felügyelőség szóvivője, Ladislav Kerekeš.

Az éves szabadságot lehetőleg az adott évben kellene kivenni, ha nincs rá mód, akkor legkésőbb a következő évben. Ha az alkalmazott több részben veszi ki a szabadságát, abból legalább két hetet úgy kellene kiadni a vezetésnek, hogy megszakítatlan legyen. A munkaadó elrendelhet céges szabadságot is, de minden esetben legalább tizennégy nappal a szabadság kezdete előtt kell erről értesíteni az alkalmazottat. Most a koronavírusos veszélyhelyzet miatt ezt az időtartamot 7 napra csökkentették az éves, és két napra az előző évből áthozott szabadnapok esetében. Ez az intézkedés a veszélyhelyzet megszüntetése után még két hónapig érvényben lesz.

Ha a munkaadó nem teszi lehetővé, hogy a munkavállalók szabadságra menjenek, a legjobb, ha a szakszervezet vagy az alkalmazottak egy megbízott képviselője tárgyal vele” – tanácsolta a munkaügyi felügyelőség. A valóságban azonban a kisebb cégeknél nincs szakszervezet, és az alkalmazottak nem is mernek szembeszegülni a vezetéssel, mert féltik a munkahelyüket. Ha az önök tulajdonosa nem tér magától jobb belátásra, akkor valószínűleg bizony el kell fogadniuk, hogy idén nyáron nem mehetnek szabadságra.

Ami a koronakarantét illeti, az is ideiglenes munkaképtelenségnek számít, és az alkalmazott úgy kapja a fizetését, mintha beteg lenne. Az eredeti jogszabály szerint az első három napban a fizetése 25%-a jár neki, a negyedik naptól a tizedikig pedig a fizetése 55%-a. Az első három napot a munkaadó fizette, de a veszélyhelyzet idején érvényes szabályozás szerint azok, akiknek karanténba kell vonulniuk, táppénzt kapnak. Ez a kivetési alap 45%-a, és az első naptól kezdve a szociális biztosító fizeti. A karantén vagy izoláció elrendeléséről szóló orvosi igazolást azonban be kell mutatni a munkáltatónak

A teljes írás a nyomtatott Vasárnap 2020/32. számában jelent meg!

Aki vásárlás helyett előfizetné a Vasárnapot, az most egyszerűen megteheti: https://pluska.sk/predplatne/vasarnap/#objednat-tlacene

Támogassa a vasárnapot

Bizonytalan időkben is biztos pont a Vasárnap. Hogy a gazdasági nehézségek ellenére fennmaradhasson, fokozottan szüksége van az Olvasók támogatására. Fizessen elő egyszerűen, online, és ha teheti, ezen túlmenően is támogassa a Vasárnapot!

Kattintson ide, hogy a járvány közben és után is legyen minden kedden Vasárnap!

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
váróterem

Már csak egy hétig lehet egészségbiztosítót váltani

koronavírus utazás

Szlovákia felkerült az Egyesült Királyság „vörös listájára”

időjárás eső

Pénteken a nyakunkba szakad az ég

sport a tv-ben

Angol, francia, spanyol, német és magyar bajnokik a tévében

rendőrség amerikai

Autópályára zuhant egy kisrepülőgép Texasban, halottak

Bayern München

Európai Szuperkupa – A Bayern nyerte Budapesten a trófeát

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.