Aktuális

A pénztárig megdrágul? Panasz a perbenyiki boltra

Panaszkönyv, Vrabec Mária rovata
Vrabec Mária

2020. december 1. 13:56

uzlet

Tisztelt szerkesztőség! Egy kelet-szlovákiai község, Perbenyik lakosa vagyok, és arra szeretném kérni önöket, nézzenek utána: lehetséges-e, hogy a CBA üzletben a polcról levett áru a pénztárgépig érve megdrágul? Mert az utóbbi időben gyakran tapasztaltam, hogy az árcédulán egy alacsonyabb összeg volt, majd a termék a pénztárgépnél jóval drágább. Ezt hogy lehet megtenni a vevővel? Nem félrevezetés, hogy olcsóbbnak mutatják a terméket, de amikor fizetni kell, már drágább? Van, hogy 4 cent a különbség, de volt példa arra is, hogy 1 euró, és még annál is több. Mire utánanéztem, már nem lehetett reklamálni, meg úgyis letorkolják az embert. Nagyon sok termék ki sincs rakva a polcra, és erre azt mondják, nem győzik. Én meg azt, kevesebbet kell szórakozni a raktárban, és nevetgélni.

Meg van olyan termék, amely egy éve nem kapható, elfogyott most is az egyik, és azt mondták, addig nem lesz, míg nem lesz leltározás. Úgy gondolom, ilyen nehéz gazdasági helyzetben ezt nem lehet megengedni. Hisz itt nagyon sok pénzről van szó, és sok termék nagyon drága.

Jelige: Sétáló drágulás

 

 

Tisztelt Olvasónk!

Kérdésével a bolthálózat tulajdonosához fordultunk, és az ügyvezetőtől, Vladimír Juskótól a következő választ kaptuk: „A pénztárgépnél számlázott ár azonos a boltban feltüntetett árral, mivel mi, más üzlethálózatokkal ellentétben, nem változtatjuk naponta az árakat. Ha mégis változik egyes árucikkek ára, az biztosan nem euróban, csak centekben mérhető. Üzleteinkben is csak emberek, nem pedig gépek dolgoznak, ezért, főleg ha az utóbbi hektikus hetekben előfordult, hogy a vevőnek magasabb árat számláztak, mint amilyet az árcédulán feltüntettek, akkor lehetősége volt az árut visszaadni, nem kellett kifizetnie. A raktárunk közvetlen összeköttetésben áll a pénztárgépekkel és az árcédulák nyomtatásának rendszerével, ezért mindig a pénztárgépben megjelenő ár a mérvadó. Hamarabb fordul elő az, hogy a vevőnek kisebb árat számlázunk, mint a boltban feltüntetett – például egy akció vége után is az alacsonyabbat, de emiatt biztosan az önök olvasója sem reklamált.

Elismerhetik, hogy az utóbbi hónapok minden ágazatot próbára tettek. Az élelmiszeriparban minden körülmények között működnünk kellett, akkor is, ha nem volt elég személyzet, vagy logisztikai problémáink voltak. Igyekszünk, hogy minden boltunkba időben eljuttassuk az árut, és minél nagyobb választékot kínáljunk a vevőinknek. Nem az a célunk, hogy félig üres boltokat üzemeltessünk. Ha valamilyen áru hiányzik a boltunkból, akkor az a piacról is hiányzik, de ilyen esetben próbáljuk azt más gyártótól származó azonos áruval pótolni.

Ami a belső szabályzatunkat illeti, az árut naponta feltöltjük, az eladóink szakképzettek, ebben az évben még egyetlen munkanapon sem zártuk be egyetlen boltunkat sem. A központi raktáron kívül 39 kisboltot, 3 diszkontboltot és 5 ún. gastrocash ételkiadót működtetünk, mindeddig egyikre sem érkezett panasz az árakat vagy a választékot illetően. Vezető munkatársaink naponta a terepen ellenőrzik az árumennyiséget és a választékot, nem engednénk meg magunknak, hogy üres boltot nyissunk ki. Olvasójuknak köszönjük az eddigi hűségét, és hogy a kedvezőtlen tapasztalat ellenére is továbbra a CBA-ban vásárol. Ugyanakkor nagy tisztelettel toleranciát, emberséget és megértést kérünk tőle.”

A teljes írás a nyomtatott Vasárnap 48. számában jelent meg!

Aki vásárlás helyett előfizetné a Vasárnapot, az most egyszerűen megteheti: https://pluska.sk/predplatne/vasarnap/#objednat-tlacene

Támogassa a vasárnapot

Bizonytalan időkben is biztos pont a Vasárnap. Hogy a gazdasági nehézségek ellenére fennmaradhasson, fokozottan szüksége van az Olvasók támogatására. Fizessen elő egyszerűen, online, és ha teheti, ezen túlmenően is támogassa a Vasárnapot!

Kattintson ide, hogy a járvány közben és után is legyen minden kedden Vasárnap!

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Aki nem tudná online kitölteni a népszámlálási íveket, attól júliustól októberig vennék fel az adatokat ⋌(TASR-felvétel)

Kétfelvonásos lehet a népszámlálás

kormány

Országos tesztelés, avagy a végtelen történet

Dakar

Mr. Dakar ismét verhetetlen volt

Tükör és valóság – online nyitották meg a Nemzet-közti Magyar Fotószalon párkányi kiállítását

Tükör és valóság – online nyitották meg a Nemzet-közti Magyar Fotószalon párkányi kiállítását

koronavírus

Sok a fertőzött Nádszegen

koronavírus-vakcina Pfizer

A Pfizer a fennakadások ellenére is időben leszállítja a rendelt oltóanyagokat

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.