Téma a VASÁRNAPBAN: Sorsukra hagyták a gadóci pedagógusokat

Téma

Nyitra megye vezetése gyakran büszkélkedik azzal, mennyire megbecsüli a pedagógusokat, Milan Belica elnök pedig különösen szívesen hangoztatja, hogy a megyei önkormányzat jobban értékeli a tanárok munkáját, mint az állam.

Úgy látszik, ez a megkülönböztetett figyelem az egykori Komáromi Mezőgazdasági Szakközépiskola volt pedagógusaira nem vonatkozik, mert őket a megye a sorsukra hagyta.

A nagy múltú, 1896-ban alapított mezőgazdasági középiskolát a fenntartó 2009-ben megszüntette, majd fokozatosan eladta az egész területet. Az új tulajdonosok közül egy sem törődik a megvásárolt ingatlanrésszel, így az udvart benövi a gaz, az épületek omladoznak. Itt, a vadon közepén van egy kétszer hatlakásos sorház, amelyet 1967 óta laknak az iskola pedagógusai. 1990-ben meg is vásárolták a lakásaikat, mit sem sejtve, hogy az elkövetkező években minél értéktelenebbé válnak az elhanyagolt környezet miatt, annál többe kerülnek nekik. A megye ugyanis az iskola területével együtt eladta az ott lefektetett víz- és csatornahálózatot is, amelyekre a tanítói lakások is csatlakoztak. Kérdezni éppen senki nem kérdezett az ott lakóktól semmit, kész helyzet elé állították őket, és ha emberhez méltó körülmények között akartak lakni, nem maradt más választásuk, mint saját költségen bevezetni a vizet.

 

A már megvásárolható Vasárnapban Vrabec Mária utánajárt, mi okozza a legnagyobb problémát a tanítói lakások körül; mi történt azután, hogy a megyei önkormányzat megszüntette az iskolát; mi lett az iskola gyönyörű angolparkjával, példa nélküli, különleges növénygyűjteményével; kinek kellenek a kerítések; miért kell újra csatornahálózatot építtetni; mit válaszolt a megyei elnök, Milan Belica a lakók kérelmére; vajon miért nem törődnek a terület új tulajdonosai a saját részükkel sem; mi a probléma a vízzel; miért nem tudnak megoldást találni; ki vállalta fel a gadóci pedagógusok gondját; mi minden változott húsz év alatt; mennyit ér tizenkét család...

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?