Nézet

Szomorú napok a temetőben

Ezernyi színes tarkaságával beköszöntött az ősz. A fákról lassan mind lehullanak a levelek, a természet mély álomba merül.
Vasárnap

2021. november 10. 11:03

Vasárnap
- Fotó: Unsplash

Az ősz egyben az elmúlást is szimbolizálja. Ilyenkor családok sokasága járja a temetőket, megtisztítják, rendbe rakják a sírokat, hogy aztán virágokkal, gyertyákkal halmozzák el. Halottak napja. Amíg ezzel foglalatoskodunk, mindig felébred bennünk a múlt, és elgondolkodunk a régi időkről. Szüleink, nagyszüleink és szeretteink, akik már nincsenek az élők sorában, békésen nyugszanak itt kint a temetőben. Számukra már rég elmúltak a mindennapos gondok, betegségek. Tovább már nem kell törődniük a sorsukkal. Most már az élő hozzátartozók törődnek azzal, hogy tiszta, virágos legyen az örök birodalmuk, ahol nyugszanak. Sokaknak viszont már csak sovány vigasz ez a törődés, ez az érdeklődés. Számtalan esetben addig kellett volna kimutatni, amíg éltek, amíg közöttünk voltak, akkor kellett volna kinyújtani a segítő kezet. Akkor kellett volna elhalmozni őket szép szavakkal, őszinte köszönettel, amíg itt voltak közöttünk, és szükségük lett volna rá. De sokan önzők voltunk, csak magunkra gondoltunk. Nagy kár, mert ma talán nem kellene szembenézni a bűntudatunkkal, hogy már nem lehetnek velünk. De amíg itt voltak, iparkodtunk azon, hogy kellő szeretettel viszonozzuk azt a sok önfeláldozást, amit szüleink értünk tettek, hogy tisztességesen felneveljenek bennünket? Hát bizony, valljuk csak be, nem mindig. Hányszor nem úgy viselkedtünk, ahogy elvárták tőlünk, hányszor nem hallgattuk meg intő szavaikat, pedig csak a javunkat akarták. De legalább most legyünk szeretettel embertársaink iránt, legyünk megértőek, türelmesek és segítőkészek. Most legyünk jók, most szeressük egymást, amíg élünk, nem pedig akkor, amikor már a sírban nyugszanak.

 

Tóth Éva, Kassa

Támogassa a vasárnapot

Bizonytalan időkben is biztos pont a Vasárnap. Hogy a gazdasági nehézségek ellenére fennmaradhasson, fokozottan szüksége van az Olvasók támogatására. Fizessen elő egyszerűen, online, és ha teheti, ezen túlmenően is támogassa a Vasárnapot!

Kattintson ide, hogy a járvány közben és után is legyen minden kedden Vasárnap!

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
pénz

A járványügyi veszélyhelyzet kedvez a pénzmosásnak

gázár

Mennyit fizetünk jövőre a gázért?

rendőrség illusztráció

Eljárást indított a rendőrség egy orvos megfenyegetése miatt

Németh István

Elhunyt Németh István színművész

Vágsellye

Vágsellyén ismét oltanak a hétvégén

Alec Baldwin

Alec Baldwin azt állítja, hogy nem húzta meg a ravaszt a Rust forgatásán

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.