Szalagavató: Műszaki Szakközépiskola, Dunaszerdahely

Műszaki SzakközMűszaki Szakközépiskola, Dunaszerdahelyépiskola, Dunaszerdahely

Műszaki Szakközépiskola, Dunaszerdahely

Cím: Karcsai út (Kračanská cesta) 1240/36, 929 01 Dunajská Streda

Igazgató: Ing. Horváth Judit

Igazgatóhelyettes: Ing. Paulík Éva

Tel.: 031/552 25 89

Honlap: www.sostds.sk

E-mail: soustroj.ds@zupa-tt.sk

1989. szeptember 1-jén alakult Gépészeti Szaktanintézet megnevezéssel. Már a nyolcvanas években is szakmunkásokat képeztünk az egykori Tesla üzem számára. Az iskola a társadalmi változások után élve a lehetőséggel 1991-ben új útra lépett, fő profillá az elektrotechnikai és a gépészeti szakok váltak. A szakgyakorlat zömmel a saját műhelyeinkben zajlik, a gépész tanulók a Wertheim üzemben gyakorolhatják a szakmát.

Szakok:

Érettségi vizsgával végződőek (automatikusan tanonclevél is)

  • 26 82 K számítógép-hálózatok műszerésze

  • 24 11 K gépbeállító műszerész

  • 26 97 K elektrotechnikai műszerész

Záróvizsgával végződő hároméves szakmák

  • 2433 H fémmegmunkáló

  • 2683 H elektroműszerész

Kétéves szak:

  • 2478 F gépészeti termelés

Felszereltség:

Az elméleti oktatás mellett a gyakorlati képzés is biztosított. Az oktatási nyelv a magyar és a szlovák. Jól felszerelt szaktermek: számítógépes, gépészeti és elektrotechnikai szaktantermek internet-hozzáféréssel, tantermek a szlovák, valamint az idegen nyelvek oktatására, minden tanteremben videoprojektor, interaktív tábla és egyéb modern oktatási eszközök. Az elektrotechnikai szakmák tanítása az iskola szakműhelyeiben, szakoktatók irányításával, a gépészeti szakmák gyakorlati oktatása a Hydraulika üzem szakműhelyeiben, egy részük a Wertheim üzemben folyik. A diákok a legmodernebb technológiai folyamatokkal ismerkedhetnek, többek között megtanulják a CNC gépek kezelését is, sőt irányító programokat készítenek az NC és CNC gépek vezérléséhez.

Elhelyezkedési lehetőségek:

Szakmáink a munkapiac igényeihez igazodnak, a legkeresettebb szakmákat oktatjuk. Tanulóink könnyen találnak maguknak munkahelyet nemcsak hazánkban, hanem külföldön is, végzőseink jó szakemberekké válnak, a munkapiacon az egyre erősödő konkurenciaharcban is megállják a helyüket.

szalagavató

IV. A és B

Balról: Kosár Máté Levente, Kocsis György, Rigó Nikolas, Illés Tamás, Kováts Gergő, Gróf Attila, Horváth Tamás, Dominik Popovič, Horváth Kristóf, Ing. Kovács Gabriella (osztályfőnök), Hárs Bence, László Tamás Pecsuk, Fekete Levente, Ing. Horváth Judit (igazgatónő), Ozorák Márk, Bokros Balázs, Peter Patrik Flašík, Bódis Benedek, Tuon Dai Nghia Do, Valocsay Dominik, Lukács Tamás, Dominik Cseh

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?