Hallottatok már a postaládahokiról?

Hallottatok már a postaládahokiról?

Az Egyesült Államokban január 23-án igencsak bizarr ünnepséget hirdetnek a hókotrók számára; már ha valaki tényleg komolyan rendez postaládahoki-bajnokságokat.

Az Egyesült Államok számtalan ünnepe egybeesik különféle tárgyak és jelenségek világnapjaival, azonban vannak olyan szokásaik is, melyek láttán mi, európaiak csak a fejünket vakarjuk. Ilyen a január 23-ai „Snowplow Mailbox Hockey” nap is. A bizarr ünnepnapot magyarra talán úgy fordíthatnánk le, mint „hókotrók postaládahoki-napja”. A esemény lényege az, hogy az amerikai lakosság megünnepelje a hókotrókat, akik keményen dolgoznak azért, hogy a havazás által keményen sújtott államok lakói egyáltalán elhagyhassák otthonaikat, és eljuthassanak iskolába vagy munkába. Azonban gyakran előfordul, hogy a hókotrók véletlenül kidöntik a postaládákat, melyek az Államokban ugyebár a telek legszélén, az út mellett állnak, gyakran egy faoszlop tetején.

Ez a január 23-ai ünnepség azonban igyekszik szórakoztatóvá tenni a napot a hókotrók számára, így egyenesen bátorítva vannak arra, hogy próbáljanak minél több postaládát eltalálni. Öt pont jár azért, ha csupán feldöntik azt, és további húsz pont azért, ha sikerül olyan erővel meglódítaniuk, hogy több métert repül az utcán. A nyertesek aztán különféle jutalmakban részesülnek, melyeket a község biztosít. Hogy valaki tényleg tartja-e ezt az ünnepet, vagy hogy végérvényesen kinek jó az, hogy hó helyett immár postaládák fedik majd az utcát, ezt mi, európaiak nem tudhatjuk. Mindenesetre érdekes, hogy akár koncepcionálisan is létezik a postaládahoki mint tevékenység. Mi ha akarnánk, se tudnánk átvenni ezt a szokást, elvégre útszéli postaládáknak és gigászi hókotróknak egyaránt híján vagyunk.

(nationaltoday)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?