Csillagjós: Mit tartogat számunkra a Nyúl éve?

Vasárnap

Február 4-én búcsúzik a Tigris, és kezdődik a Nyúl éve. A kínai asztrológia szerint jóval lágyabb és finomabb energiák alakítják majd ezt az évet, mint az előzőt. Nézzük, mire érdemes felkészülni, hogy sikerre vihessük a dolgainkat az új esztendőben.

Ha emlékszünk, 2020 volt az az év, amely elkezdte úgymond felforgatni az életünket, kényszerítve minket, hogy olyan helyzetekben álljunk helyt, amelyekben korábban nem próbáltuk ki magunkat. A koronavírus-járvány és a vele kapcsolatos intézkedések még 2021-et is meghatározták, mígnem 2022 februárjának végén kitört az orosz–ukrán háború, ami nemcsak Európában, hanem az egész világgazdaságban új helyzeteket teremtett.

Fa és víz = fejlődés
A 2022-es évet meghatározó erőteljes faenergia és az őt támogató vízenergia (2022 a jang víz Tigris éve volt) konfliktusokat generáltak, helyenként rengeteg agressziót és türelmetlenséget csempészve az életünkbe. Egyben sok új irányt is nyitottak, hiszen a faenergia mindig a növekedés, az új kezdetek megtestesítője (az évszakok közül a fa elem mindig a tavaszi hónapokban a legerősebb). 2022 tehát jó részben szólt a régi sémák elhagyásáról, és az új lehetőségek kereséséről. Ami korábban elképzelhetetlennek tűnt, 2022-ben reálissá vált, és kiderült, hogy kis igyekezettel olyasmit is meg tud valósítani az emberiség, amire korábban nem mutatott hajlandóságot, hiszen nem volt rákényszerítve. 2022-t sokan a felgyorsított változások évének nevezik, ezek a változások pedig 2023-ban sem állnak meg.

A kínai asztrológiában 2023 a jin víz Nyúl éve, ami azt jelenti, hogy idén is a faenergia lesz a domináns, továbbra is a víz támogatásával. A Nyúl által megtestesített fa elem viszont már nem az a hajlíthatatlan, erőteljes és helyenként agresszív fa elem, mint amely a Tigrist jellemezte, hanem annak másik pólusa, a jin fa, illetve a jin víz. Diplomatikusabb, érzékenyebb és kevésbé konfliktusos energiákról van szó, amelyek előtérbe helyezik a kompromisszumok, a megértés, valamint az emberi kapcsolatok, társas együttlétek fontosságát, szükségességét.

Társaság és kommunikáció
Az emberekben felébred a vágy, hogy konfliktusaikat békés úton rendezzék, és megbeszéljék, amit szükségesnek éreznek. Támogatottak a közösségi események, az emberek találkozásokra vágynak. A Nyúl romantikus állat, így aki pár nélkül él, jó eséllyel találhat magának társat. A Nyúl viszont céltudatos is, aki mindig célt ér, de sokszor nem látványos, és főleg nem konfliktusos módon, hanem óvatosan mozgatva a szálakat. Mint a fűszál, amely képes elhajolni a nehéz fejsze pengéje elől, így az nem tud benne kárt tenni. Ereje tehát nem hajlíthatatlanságában, vaskalaposságában és kitartásában, hanem a rugalmasságában rejlik. Az évet meghatározó jin víz energiája növeli majd az érzékenységünket, intuícióinkat, de fel kell készülnünk arra, hogy a helyzet tovább változik, ez a változékonyság pedig időnként elbizonytalanít, mert sokszor megijedünk a kiszámíthatatlantól, ismeretlentől. Az lehet sikeres 2023-ban, aki ezekre az energiákra ráhangolódva nem a korábbi álláspontját és véleményét erőlteti, hanem rugalmasan áll a változásokhoz, és megtalálja magát az új helyzetekben.

Mivel a kommunikáció fontossága mindenkinél erősödik, figyeljünk oda, hogy ne higgyünk el mindenkinek mindent, mert átverések, csalások áldozatai lehetünk. Ez oda-vissza érvényes: akár magunkat is beleringathatjuk hamis vágyálmokba, és aztán kellemetlen lesz a kijózanodás. Az jár jobban, aki nem taktikázik, hanem őszintén beszél.

A kínai asztrológia előrejelzései szerint tehát mindenre számíthatunk, csak arra nem, hogy visszatérünk a 2020 előtti kerékvágásba. Kapunk viszont esélyt, hogy jobban csináljuk, amit eddig csak úgy tudtunk csinálni, ahogy a körülmények engedték.

Írta: Kissimon Bettina

Az írás a Csillagjós mellékletünkben jelent meg!

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?