Csirkemell meggyszósszal

Vasárnap

Elkészítési idő 95 perc

HOZZÁVALÓK: 40 dkg csirkemellfilé, 1 dl balzsamecet, 2 ek. olívaolaj, só, őrölt fekete bors, 2 ek. olívaolaj a sütéshez; SZÓSZ: 2 jó marék meggy, 1,5 ek. balzsamecet, 1 dl száraz vörösbor, 1 csipet só, 1 csipet bors, 1 csapott ek. étkezési keményítő, 1 ek. víz, 0,5 dl meggylé, 1 nagy tk. vaj.

A csirkemellet 4-5 kisebb darabra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és tálba vagy tasakba rakjuk. Hozzáöntjük a balzsamecetet, és legalább egy órára hűtőbe tesszük. Ezután a húst kivesszük a pácból, és egy serpenyőben, kevés olívaolajon megsütjük (oldalanként 4-5 perc).

A szószhoz kimagozzuk a meggyet, és egy serpenyőbe rakjuk. Hozzáöntjük a vörösbort, a meggylevet, a balzsamecetet, sózzuk, borsozzuk, és 5-6 percig forralgatjuk. A keményítőt elkeverjük a vízben, és a szószhoz adjuk. Pár perc alatt kevergetve besűrítjük, végül a vajat is hozzákeverjük. A sült csirkemelleket a szósszal leöntve tálaljuk.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?