Társalgó - aki válaszol: Varga Medgyes Renáta

Varga Medgyes Renáta (1983) sikeres sportoló, edző

Varga Medgyes Renáta sikeres atléta, edző. Az 1999-es ifjúsági vébén ezüstérmet szerzett távolugrásban, és számos nemzetközi versenyen szerepelt sikeresen magasugrásban is. A Megy Sport Dunaszerdahely atlétikai klub tulajdonosa. Hobbija a kertészkedés. Férjezett, egy lánygyermek édesanyja.

TÁRSALGÓ

Ez itt a Társalgó, ahol szlovákiai magyar közéleti szereplők 11+1 kérdésre válaszolnak, és megmutatnak néhány fényképet a családi albumukból a Vasárnap olvasóinak. 

Mi a legmeghatározóbb gyermekkori emléke?

Édesapám, Medgyes József a DAC futballistája volt. Fiatalon elhunyt, de ő vezetett bennünket – engem és a testvéreimet – a sport szeretetéhez. Neki köszönhető, hogy öcséim és én is a sportnál kötöttünk ki. Kiskorunk óta imádjuk a sportolást, és bízom benne, hogy édesapánk büszkén néz le ránk odafentről.

Mi a kedvenc kirándulóhelye?

Nincs sok szabadidőm, de ha választanom kell, akkor Antalya, Prága és Budapest a kedvenc célpontjaim. Gyerekként két évig a törökországi Izmirben éltünk, amikor édesapám az Altay Izmir csapatában focizott. A csapatommal is Törökországba, Antalyába járunk edzőtáborozni. Itt minden körülmény megfelelő számunkra, jó az ellátás és a klíma. Prága és Budapest az elérhetőségük miatt kedvelt úti cél. Ha jut rá idő, szívesen ellátogatunk valamelyik nagyvárosba.

Szokott énekelni?

Csak ritkán. Legfeljebb vezetés közben, ha egy kellemes dal szól a rádióban. Akkor szívesen csatlakozom az előadóhoz, de közönség előtt nem tudnék énekelni. Nem áll hozzám közel az, hogy tömeg előtt szerepeljek. A díjátadókon sem érzem magam komfortosan. A sport más közeg.

Mi tölti fel?

Nagyon szeretek kertészkedni, veteményezni, a ház körül tenni-venni. Kialakítottunk egy kiskertet, zöldségeket vetettem, vannak gyümölcsfáink is, van szeder és málna. Meglepő lehet, de szeretek élelmiszerboltba járni, ha nincs nagy tömeg. Szeretem a jó kávét, kávézókba is szívesen járok.

A pozsonyi fedett pályás szlovák bajnokságon, 2015-ben

Mivel foglalkozna, ha nem a jelenlegi munkáját végezné?

A sport a mindenem. Ha más munkát kellene választanom, talán rendőrként dolgoznék. Ez már az iskolaválasztás során is felmerült, amikor arról kellett döntenünk, hogy merre tovább. A sport után a rendőri szakma áll hozzám a legközelebb. A mozgalmas napokat szeretem, nem tudom elképzelni, hogy naphosszat egy irodában üljek.

Mire a legbüszkébb?

A lányomra, Vodnyánszká Renátára. A sportsikereire, az iskolai eredményeire.

Mi a fontos az egészség megőrzése szempontjából?

A sportolás és az egészséges életmód a legfontosabb. A mindennapokban is próbálom ezt követni. Néha azonban nagyon erősnek kell maradni, hogy ellen tudjak állni például a gyorséttermek kínálatának.

Melyik könyv vagy film volt önre a legnagyobb hatással?

Imádom a meséket és az akciófilmeket, de nem tudnék egyet kiemelni. Nagy kedvenceim a Disney-mesék, köztük az olyan újabb darabok is, mint a Jégvarázs. Ezeket felnőttként is szívesen megnézem, vannak közöttük nagyon szép, megható történetek is, mint például a Coco.

társalgó

Mi a legszebb magyar szó?

A család. Ez számomra a legfontosabb.

Mit tart a legfontosabb emberi tulajdonságnak?

A jóságot, az empátiát és a szeretni tudást. Nehéz kiismerni az embereket, sok az irigykedő, rosszakaró ember, ezért emelném ki ezt a három tulajdonságot. Ezt keresem másokban is.

Hisz Istenben?

Nem járok templomba, de hiszek egy magasabb erő létezésében.

+1

Ha varázspálcával meg tudna változtatni valamit a világban, mi lenne az?

Sok mindent megváltoztatnék, de leginkább azt szeretném, hogy legyen béke a világban, és találjanak gyógymódot rákos betegeknek. Édesapám rákban hunyt el, és tudom, hogy mennyire sokan küzdenek ezzel a betegséggel.

Galéria
Társalgó
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?