Tanévnyitó a Selye János Gimnáziumban

Vasárnap

Bár a nyár hangulata még benne él mindannyiunkban, egy időre magunk mögött kell hagynunk. Szeptember 5-én a Magyar Örökség Díjas Selye János Gimnáziumban is ünnepélyes keretek közt került sor a 2022/2023-as tanév megnyitására.

Az intézmény meghívott vendégei, RNDr. Bukor József, a Selye János Egyetem rektorhelyettese, Boros Anna, a Szülői Munkaközösség elnöknője és Orosz Örs, Nyitra megye képviselője köszöntötték a diákokat, tanárokat. A képviselő úr több meglepetéssel is kedveskedett, hiszen a IV.B osztály minden tagja sorsolás útján a jövő évi Gombaszögi Nyári Táborba kapott belépőjegyet. Azokat a legsikeresebb diákokat is jutalmazta, akik a nyári szünetben is szorgalmukkal, tehetségükkel öregbítették iskolánk hírnevét: Mészáros Ádámot (III.A), a Hamburgban rendezett nemzetközi német olimpia eredményes résztvevőjét; Žibrita Rebekát (III.C), aki az Izraelben rendezett ifjúsági atlétikai Eb-n versenyzett 400 m gátfutásban; Szabó Bencét (IV.A), az űrkutatás és űrhajózás nagy szerelmesét, aki nyáron egy hónapos túrán vett részt az amerikai űrkutató központokban; Naňo Ladislav Nimródot (II.A). Az igazgatói dicséretben részesült tanulóink közül is többen ezen a napon kapták meg az elismerést. Közben Naňo Nimród és Bresztyák Jázmin az István, a király iskolába megy című rockopera Oly távol vagy tőlem… kezdetű dalát énekelték. A nagyszabású előadássorozatot Feke Pál rendezte, a szereplőket több mint ezer iskolás korú gyermekből válogatta ki, határon innen és túl. Az előadást augusztusban Komáromban is láthatták – Nimródot Koppány szerepében.

Végül Andruskó Imre, a gimnázium igazgatója a tanévet hivatalosan is megnyitotta, bemutatva az új kollégákat: dr. Vida Marosi Ildikót, Cibulka Csillát, Mézes Pétert, valamint Juhos Tamást és az osztályfőnököket. Természetesen a két „szerencsetorta” – Boros Anna ajándéka – sem maradhatott el, kis primósaink és a kisorsolt IV. C osztály kapta.

Minden diáknak jó egészséget, kitartást, szorgalmat, rengeteg közös élményt, vidám perceket kívánok, a pedagógusoknak, szülőknek pedig szóljon a költő szava: „A gyermek a világra nyitott lény. A simogatásra simogatással, a jókedvre jókedvvel, a tevékenységre tevékenységgel felel.”

Legyen így!
 

Farkas Adrianna, a szerző a Selye János Gimnázium tanára

Galéria
Érdekes

A teljes írás a nyomtatott Vasárnap 2022/38. számában jelent meg 

Aki vásárlás helyett előfizetné a Vasárnapot, az most egyszerűen megteheti: https://pluska.sk/predplatne/vasarnap/#objednat-tlacene

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?