Könyvgyűjtés a leégett zétényi könyvtárnak

zetenykonyvtar

Májusban leégett a zétényi kultúrház, benne a könyvtár teljes állományával. Segítsünk összegyűjteni legkevesebb 5000 könyvet a községnek.

Könyvgyűjtést szerveznek Zétény község javára, miután 2020. május 6-án leégett a kultúrház, benne a könyvtár teljes állományával. Erről a Szlovákiai Magyar Könyvtárosok Egyesülete tájékoztatta szerkesztőségünket, a szervezésben pedig partnerük a Szlovákiai Magyar Írók Társaságának elnöke, a Selye János Egyetem rektora, az Egyetemi Könyvtár munkatársai és az úgynevezett gyűjtőkönyvtárak képviselői.

Zétény község lakosai összetartó közösséget alkotnak. Megérdemlik, hogy az ott élők – különös tekintettel a felnövekvő nemzedékre – érdekében összefogjunk. Elhatároztuk, hogy segítjük a majdani új könyvtár gyűjteményének kiépítését. Szeretnénk, hogy a mintegy 800 lélekszámú község lakosai újra könyvtári állományhoz jussanak.

Célunk minimum 5 000 darab, jó állapotú, hasznos könyv összegyűjtése.

Arra kérik a széles nyilvánosságot, hogy aki teheti, csatlakozzon az akcióhoz, és juttassa el könyvadományát a lentebb felsorolt gyűjtőkönyvtárakba. Kizárólag jó állapotban lévő, tiszta könyveket, főként magyar nyelvű gyermek-, ifjúsági, felnőtt szép-, és ismeretterjesztő irodalmat várnak. 

Könyvadományok gyűjtésének időtartama: 2020. július 1-től 2020. szeptember 5-ig, a gyűjtőkönyvtárak nyitvatartási ideje alatt.

 

zetenyikonyvt

A gyűjtőkönyvtárak jegyzéke:

 

  • Dunaszerdahelyi Csallóközi Könyvtár

Dunaszerdahely
Lacza Ilona
igazgatőnő, SZMKE tagja
0 903 237 476
zkds@stonline.sk,

  • Galántai Városi Könyvtár

Galánta
Kontár Judit
helytörténész, SZMKE tagja
0 904214 701
bibliografia@galantskakniznica.sk

  • Ipolysági Városi Könyvtár

Ipolyság
Majoros Magdolna
munkatárs, SZMKE tagja
0 907 116 721
meggike@gmail.com

  • Regionális Könyvtár

Királyhelmec
Zvolenský Gabriella
Bodrogközi és Ung-vidéki Közművelődési Intézet igazgatója
0 908 729 882
kcmap.kralovskychlmec@gmail.com

  • Nógrádi Könyvtár, Losonc

Losonc
Nagy Zora
helytörténész, bibliográfus, SZMKE tagja
0 908 496 317
z.nagyova@uklc.sk

  • Muzslai Könyvtár

Muzsla
Mészáros Marianna
könyvtárvezető, SZMKE tagja
036 381 1296, 0907 274 154
konyvtarmuzsla.kniznica@gmail.com

  • Városi Könyvtár, Párkány

Párkány
Csiffáry Zsuzsanna
igazgatőnő, SZMKE tagja
036 7 510 161
zsuzsanna.csiffary@msksturovo.sk

  • Rimaszombati Matej Hrebenda Könyvtár

Rimaszombat
Herczeg Rita
igazgatőnő, SZMKE tagja
047 5 631 049
rita.herczegova@kmh.sk

  • Szepsi Városi Könyvtár

Szepsi
Balázs Judit
könyvtáros munkatárs, a SZMKE partnere
0 917 915 210
balazsjudit@zoznam.sk

 

Az SZMKE elnöksége által kezdeményezett könyvadományok gyűjtésére Kukó Miklós, Zétény (Zatín, Tőketerebesi járás) község polgármesterével és Hodossy Gyula, a SZMÍT elnökével való egyeztetésnek köszönhetően kerül sor.

A Lilium Aurum Könyv- és Lapkiadó jóvoltából 1 000 és Dr. habil. PaedDr. György Juhász, PhD. úrnak, a komáromi Selye János Egyetem rektorának megbízásából az Egyetemi Könyvtár munkatársai 500 darab könyvet ajándékoznak az érintett községnek. Ez az adomány bővül majd a SZMKE elnöksége és a megszólított könyvtárak által összegyűjtött könyvekkel” – áll a közleményben.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!