5 ok, hogy ne csinálj semmit a nyáron

Vasárnap

Egyre többen gondolják úgy, hogy nyáron rengeteg dolguk lesz. Nem akarjuk semmiről lebeszélni őket, csak hát szólunk, hogy inkább gondolják át még egyszer. Vagy kétszer. Íme, néhány ellenállhatatlan érv a nyári semmittevés mellett.

1. Mert ugye a stressz. Sokan ismerik és használják a stressz szót, mégsem tudják, igazából mit jelent, vagy mit jelent az ő esetükben. Valaki az idegeskedéssel azonosítja, vagy valamiféle izgalommal (beérek-e időben munkába, továbbjut-e a csapatom, marad-e nekem még kacsa délben a menzán). Az viszont biztos, hogy a stressz mindig valamilyen tevékenységet kísér, hiszen a tevékenységhez cél párosul, amit nem biztos, hogy elérünk. Ez okozza a stresszt. Hacsak nem az, hogy nem csinálunk semmit, és már nem bírjuk kivárni, mikor csinálhatunk (kijárási tilalom idején például). Szóval a stressz nem egyszerű dolog. Főleg nyáron.

 

2. Mert hová rakom a kutyát. Sokan azért nem vesznek kutyát, mert aggódnak, hogy nem jut rá idejük (a kutya igényli a minőségi időt). Vagy hogy ha külföldi nyaralásra mennek, nem tudják kire hagyni. Nekik csak két lehetőségük van. Vagy itthon maradnak, vagy kitalálnak valami megoldást.

 

3. Mert mi van, ha. Félünk az ismeretlentől, és ez állítólag normális. De nézzük csak meg közelebbről. Váratlan események bárki életében bekövetkezhetnek, és nem túlzunk, ha azt mondjuk, legtöbbször be is következnek. Néha ráadásul azzal következik be a legváratlanabb esemény, hogy a várva várt esemény be sem következik. Mi meg állunk, mint borjú az új kapura. Na most akkor így kezdjen valamihez az ember (miközben az építőanyagok ára emelkedik).

 

4. Mert tudni kell hibázni is. Egyre több helyen olvashatjuk, hogy az embereket meg kell tanítani hibázni. Kellenek a hibák is, meg hogy merjük felvállalni őket. Majd sikerül másodszorra. Vagy harmadszorra. Szerintem ez az érvelés félrevezető, hiszen azért tartunk ott, ahol tartunk, mert vezetőink büszkén felvállalják, ha nem értenek semmihez. Példát mutatva ezzel sok embernek ugyanebben a tekintetben. Kell persze a nyugalom meg a lazaság is, de nem mindegy, hogy valaki azért nyugodt, mert ért hozzá, vagy azért ideges, mert nem (illetve fordítva).

 

5. Mert idén egy döntetlen felér a győzelemmel. Kettő kettőt játszottunk a németekkel, és hát nem túlzás kijelenteni, hogy ez olyan, mintha nyertünk volna. Ehhez tartsuk magunkat nyári teendők kapcsán is. Meg ahhoz, hogy a nyári munkát sok esetben tovább tart kitalálni, mint elvégezni. Gondoljuk tehát végig, mit szeretnénk elvégezni, tegyünk meg mindent, hogy sikerüljön, de ha mégsem sikerül, halasszuk októberre. Legalább nem kell majd kitalálnunk, mit csináljunk ősszel.

 

A teljes írás a nyomtatott Vasárnap 2021/27. számában jelent meg!

Aki vásárlás helyett előfizetné a Vasárnapot, az most egyszerűen megteheti: https://pluska.sk/predplatne/vasarnap/#objednat-tlacene

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?