Egynapos magyarországi kirándulások

Vasárnap

Ha a nyáron nem jutunk el egy hosszabb utazásra, akkor sem kell lemondanunk a kirándulásról. Remek egynapos programokat szervezhetünk. Reméljük, hogy lazítanak a határellenőrzésen, és akár Magyarországra is átutazhatunk egy-egy napra.

Sopron és Fertőd

Ha egy kis osztrák hangulatra vágyunk, akkor a soproni kirándulás az ideális választás. A hangulatos, történelmi belváros mellett a közelben van a Fertő-tó magyarországi része is, valamit Fertőd, az Esterházy-kastélyával. Ezen a három helyszínen egy egész napot eltölthetünk úgy, hogy egy percre sem fogunk unatkozni.

 

Pannonhalma

Hasonló időutazást kínál a Pannonhalmi Főapátság környéke. Kilátó, tájvédelmi körzet, levendulás és gyógynövénykert, arborétum, tanösvények. Egy egész nap a természet közelében. Igyekezzünk szép időben ide látogatni, hiszen a terepviszonyok csúszós, esős időben veszélyesek lehetnek.

 

Pilis

A túrázás kedvelőinek kihagyhatatlan a Pilis. Már csak azért is, mert a kezdőknek és a haladóknak is kínál túraútvonalat. Ha a nehezebb szakaszt választjuk, készüljünk fel arra, hogy utána már nem lesz egyszerű hazavezetni, és inkább foglaljunk szállást a közelben. Ám ha a könnyebb útvonalon veszünk részt, akkor időnkbe még az is beleférhet, hogy megnézzük a visegrádi fellegvárat és a Duna-kanyart.

 

Gödöllő

Budapest szándékosan nem került fel a listánkra, hiszen egyrészt egy nap alatt bejárni lehetetlen, másrészt talán nincs is olyan olvasónk, aki legalább egyszer ne lett volna a magyar fővárosban. Hanem a várostól pár kilométerre van Gödöllő, és a csodálatos, Sissi-kastélyként is emlegetett gödöllői kastély. Mellette természetesen hatalmas park óriási fákkal, csodálatos virágokkal.

 

Miskolc

A várost talán nem is kell bemutatni, hiszen már mi is megtettük ezt többször, ám a környékét érdemes felfedezni. Miskolctapolca a barlangfürdővel, Lillafüred a libegővel, a Bükki Nemzeti Park a megszámlálhatatlanul sok túraútvonalával mind-mind olyan programok, melyeket nemcsak a felnőttek, hanem a gyerekek is élvezni fognak.

 

Sátoraljaújhely

A város eléréséhez éppen csak át kell menni a határ túloldalára. S mégis mennyi érdekesség van itt! A Zempléni Kalandpark egyedülálló Magyarországon, a börtönmúzeum sem mindennapi, a város közelében lévő Megyer-hegyi tengerszemhez látogatva pedig egy másik világban érezhetjük magunkat.

 

Nyíregyháza

Egyesek szerint a Nyíregyházi Állatpark az egyik legszebb és leginteraktívabb Magyarországon, sőt tán Európában is. Az biztos, a kisebbek élvezni fogják, hiszen élő műsorokkal is várják őket. Ha az ötezer állat nem lenne elég a kikapcsolódáshoz, a közelben van parkerdő és falumúzeum is.

 

A teljes írás a nyomtatott Vasárnap 2021/23. számában jelent meg!

Aki vásárlás helyett előfizetné a Vasárnapot, az most egyszerűen megteheti: https://pluska.sk/predplatne/vasarnap/#objednat-tlacene

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?