Miért nincs bankfiók és orvosi rendelő a faluban?

<p>Szeretnék információt kérni önöktől. Naszvadon volt egy takarékpénztár, bankfiók. Ezt a bankot, amely már kislány koromban is működött, még nyár táján megszüntették. A környező falvakból is ide hozták az emberek megtakarított pénzüket, most meg nincs hová. Kérdezem, hogy egy 75 éves idős embernek ha van koporsóra megtakarított pénze,...</p>

Szeretnék információt kérni önöktől. Naszvadon volt egy takarékpénztár, bankfiók. Ezt a bankot, amely már kislány koromban is működött, még nyár táján megszüntették. A környező falvakból is ide hozták az emberek megtakarított pénzüket, most meg nincs hová. Kérdezem, hogy egy 75 éves idős embernek ha van koporsóra megtakarított pénze, amelyet a 300 euróból összekapargatott, hová vigye, hogyan vegye ki a számlájáról, amikor el sem tud menni érte, ha beteg. Miért kellett elvinni a bankot? Arra nem gondoltak, hogy itt élnek idősek, betegek, és vannak, akik kölcsönt vesznek fel? Hová menjenek?

Nem számít, hogy üresen áll az épület, majd tesznek oda fodrászt vagy varrodát, ebből talán több haszon lesz. Épült Naszvadon új egészségügyi központ is, ahonnan elköltöztek az orvosok, s aztán kiadták, fodrászat, varroda, optika, tehát minden van itt az orvosi rendelők helyén. Azt szeretnénk, ha a bankfiókot visszatennék az eredeti helyére, mert így az idősek helyben el tudnák intézni az ügyeiket. Még azt szeretném tudni, hogy akinek van a bankban megtakarított pénze, áthozhatja-e a Postabankba Naszvadra. Nekünk Naszvadon nincs szükségünk arra, hogy mindenféle hülyeségeket áruljanak, nekünk takarékpénztár, bank kell. Szeretnénk, ha az embereket tájékoztatnák, hogy ha a bankautomata elnyeli a kártyát, mint nemrégiben történt, hol kell információt kérni.

 

 

A bankok saját üzletpolitikájuk alapján döntenek fiókok nyitásáról és bezárásáról. Naszvadon nyilván mégsem volt annyi ügyfele a Szlovák Takarékpénztárnak, hogy megérje számára fenntartani az ottani kirendeltséget. Megtakarított pénzüket ezek után vagy a járási székhelyen – Érsekújvárban – működő bankok valamelyikébe, vagy a helyi postára vihetik a naszvadiak, mert a Postabank minden postán működik. Itt is lehet pénzt betenni, kivenni, kölcsönt felvenni, és akinek eddig a Szlovák Takarékpénztárban volt számlája, az is megszüntetheti, s áthelyezheti megtakarítását a Postabankba. Ez némi költséggel jár, de mint tudjuk, a bankok nem méltányossági alapon működnek, elsődleges szempontjuk mindig az lesz, hogy számukra legyen jövedelmező az üzlet.

Arról, hogy Naszvadon milyen szolgáltatások vannak, ugyancsak a jövedelmezőség dönt. Sokszor még az önkormányzat is tehetetlen, hiába építtet például rendelőket vagy nyújt ingyen szolgálati lakást. A körzeti orvos kevés, és akik még dolgoznak, olyan körzeteket választanak, ahol több a beteg, és ezáltal a biztosítóktól kapott fejpénz is nagyobb. A probléma tehát mind az orvosok, mind a bankok esetében sokkal összetettebb annál, amilyennek a helyben élők szemszögéből tűnhet. Kérésekkel, panaszokkal, a helyi önkormányzathoz lehet fordulni. Idén választások lesznek, ezek egyik témája lehet például, hogy miért nincs a faluban bankfiók és orvosi rendelő.

A bankautomata által elnyelt bankkártyát az illetékes fiókban adják vissza, ha a tulajdonos valamilyen okmánnyal igazolni tudja a személyazonosságát.

 

 

 

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?