Archívum

Hálás téma

Vasárnap

2019. november 27. 12:51

c

Tökéletes a kép, amit bármely, érdeklődésemet felkeltő történésről kapok, gondoskodik róla a média. Felkérés nélkül arról is, mi légyen az, ami az érdeklődésem előterébe kerüljön. Megtakarítja számomra még a válogatás gondját is, mondhatni, úri módon habzsolhatom kicsi világunk elém tálalt történéseit. Karosszékemben kényelmesen fészkelődve kopácsolhatok masinám billentyűin, és kicsit odafigyelve rá kell döbbenni, hogy még a vízcsapból is válsághír csöpög, úgy ám! Nemrég volt a víz világnapja, megrendítő alapossággal adták tudomásunkra, nagyok a bajok a kréta, akarom mondani, a vizünk körül. Oda jutottunk, hogy harminc év múlva talán jegyre kapjuk az ivóvizet; gondolom, limitált mennyiségben, a kialakult üzleti szellemet ismerve, borsos áron, tehát vízválság küszöbén állunk. Állunk és várunk, várunk, a már az évek óta tudott, vegyszerezéssel bőven ellátott, vagyis tönkretett ivóvizünket iszogatva, várunk, megoldás helyett a tudósok lehangoló kimutatásait kapjuk. Egyébként nincs semmi baj, vízválság van, és a tippelt harminc, netán ötven év után muszáj lesz megoldást találni, de az már történelem. Jobb híján odacsapok a billentyűk közé, témát váltok! Szinte kívánatos a felmelegedés ígérete a hűvösre váltó őszi napokban. Klímaválság közelít, na, nem holnap, majd harminc év múlva, tehát semmi pánik. Hogy nyaranta a polgári huszonöt fokhoz szokott hőmérőnk is beleizzad a negyven fokot ostromló trópusi melegbe, ugyan kérem, az csak tünete a klímaválságnak! Otthagyom a témát, számítógépemből és érdeklődési körömből kirekesztem a klímaválságot, vagyis a valóságot, az ilyen megoldásoktól hemzsegnek a mindennapjaink. Ismert a mondás, mely szerint a kár haszonnal jár. Az üzletemberek már hatalmasan meglovagolták a témát, alig van ház a faluban klímaberendezés nélkül. Továbbmenve még körülnézek a bevándorlási válság táján, utána kínálja magát a demográfia válsága, nem szalasztom el a túltermelés válságát, az áruhiány válságát, van ott még némi munkanélküliség válsága, meg munkaerőhiány okozta válság, és amikorra megunom, és otthagyom a sok megoldás nélküli csődtömeget, szinte fellélegzek. A továbbiakban nem zavartatom magam, pedig a kutyám kitartóan ugatja az éjfélig bütykölő szomszédomat, és a kakasunk hajnali kettőtől jelzi az új nap érkezését, mely a tapasztaltak alapján új válsággal kecsegtet, de semmi gond! Reggel a boltban megtudom, hogy ismét drágult a kenyér? Ugyan kérem, miért izgulnánk, válság van, válság csöpög már a vízcsapból is, hiszen érthetően megmondták az utóbbi napokban. Csak válság nélküli témát mulasztottak el csatolni a híradáshoz. Teljesség kedvéért. Vigaszképpen.

Gazdag József, Jányok

Támogassa a vasárnapot

Bizonytalan időkben is biztos pont a Vasárnap. Hogy a gazdasági nehézségek ellenére fennmaradhasson, fokozottan szüksége van az Olvasók támogatására. Fizessen elő egyszerűen, online, és ha teheti, ezen túlmenően is támogassa a Vasárnapot!

Kattintson ide, hogy a járvány közben és után is legyen minden kedden Vasárnap!

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
összefogás mkp híd

Közös pártba egyesülne a Híd, az MKP és az Összefogás

sertéspestis

Minden disznót leölnek Jánokon a sertéspestis miatt

dddd

Nagypolitika és rock and roll

Szőgyén és Kürt határában van Ciglédke

Mária jelenések nyomában és gyógyerejű forrásokból merítve

koronavírus

Két idős beteg halt bele a koronavírus-fertőzésbe

kenyér

Az idei aratás után sem lesz olcsóbb a kenyér

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.