5 tipp, hová menjünk novemberben

Vasárnap

Ilyen október után jól jönne egy normális november, mondják sokan, majd gyorsan elutaznak valahová, és amikor visszajönnek, meglepetten szembesülnek vele, hogy minden úgy van, ahogy hagyták. No de majd mi megmondjuk, hová menjen, aki novemberben jót akar.

1. Pryor. Kisváros Oklahomában, 9444-en lakják a 2020-as népszámlálás szerint. Nem keverendő össze a Priorral, régebben több ilyen nevű áruházunk is működött országszerte. Sok helyen ma is így hívják az épületét, holott már rég nem a Prior működik benne. Talán Pryorban is így van. Aki nem hiszi, menjen el megnézni, és küldjön képet a Kopertába, hogy ott áll a pryori Prior előtt kezében egy Vasárnappal. Egyből küldünk neki egy 2023-as Ennivaló okos naptárt. Vagy kettőt.

2. Talihina. Szintén kisváros, szintén Oklahomában, viszont csak 925-en lakják. Nálunk falu lenne, de hát ugye Amerika arról híres, hogy ott a kis dolgokból is szeretnek nagy dolgokat csinálni. Ennek ellenére Talihinát mindenképp érdemes felkeresni, főleg ilyenkor, novemberben, hiszen a fák lombja aranyszínű, az ég pedig olyan kék itt, mint sehol máshol. A helyiek egyetértenek abban, hogy Talihina ege simán nyerné az amerikai kisvárosok égkékségi versenyét, ha létezne olyan. Egyszer, még valamikor a 80-as években az egyik helyi bártulajdonos, Scott Timberfruct elhatározta, hogy ő megszervezi. De aztán nyilván közbejött neki valami, mert végül nem szervezte meg. Nem sikerülhet minden az amerikaiaknak sem.

3. Miami. Kisváros Oklahoma északkeleti csücskében. Nem keverendő össze a floridai Miamival, ahol a Miami Vice nevű sorozatot forgatták. Itt nem forgattak semmit, és valószínűleg nem is fognak soha. Itt nem történt soha semmi érdekes, és ahogy a dolgok kinéznek, egy darabig nem is fog. Nem csoda, hiszen az oklahomai Miami 12 885 lakosa közt alig találunk Vasárnap-előfizetőket. Biztos úgy vannak vele, hogy majd a nagymamánál elolvassák, meg telefonnal kifotózzák belőle a Szotyolázót, és titokban röhögnek rajta. Ejnye-bejnye, kedves miamiak! Ne legyetek már ennyire gyíkok!

4. Freedom. Kisváros, a változatosság kedvéért Oklahoma északnyugati sarkában. Neve azt jelenti: szabadság. Nem keverendő össze azzal a szabadsággal, amelyet akkor veszünk ki, ha nem akarunk munkába menni. Hacsak nem Freedomba utazunk, kimondottan azért, hogy ott töltsük a szabadságunkat. J. Péter, egy régi előfizetőnk nemrég éppen ezt tette, és röviden meg is írta élményeit, levele kézről kézre járt a szerkesztőségben. Csak aztán elkeveredett, mielőtt begépelhettük volna, úgyhogy sajnos nem tudunk belőle idézni. Pedig jó levél volt az anyja hétszázát, szókimondó, frappáns, helyesírási hibáktól mentes, meg minden. Hát ez van, feldolgozzuk valahogy, és erre buzdítjuk önöket is.

5. Békével. Ez nem településnév, bár találunk hasonlót, ráadásul nem is kell miatta Oklahomáig menni. Most itt az lenne a lényeg, hogy nem az a fontos, hová megyünk, hanem hogy mivel. Úgyhogy menjetek békével.

Érdekes

A teljes írás a nyomtatott Vasárnap 2022/45. számában jelent meg

Aki vásárlás helyett előfizetné a Vasárnapot, az most egyszerűen megteheti: https://pluska.sk/predplatne/vasarnap/#objednat-tlacen

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?