Tisztelt Olvasó!

Diana hercengnő és Teréz anya nem sokkal a lady halála előtt találkoztak egy jótékonysági rendezvényen. Kettejük találkozását és azt követő, nagyon rövid kapcsolatát a világsajtó árgus szemekkel figyelte.

Diana hercengnő és Teréz anya nem sokkal a lady halála előtt találkoztak egy jótékonysági rendezvényen. Kettejük találkozását és azt követő, nagyon rövid kapcsolatát a világsajtó árgus szemekkel figyelte. Míg Teréz anya a szegényeken igyekezett segíteni, a hercegnő a taposóaknák elleni küzdelemből vette ki részét. Kettejük között a hasonlóság ellenére mégis volt egy óriási különbség. Diana egy báró családjában látta meg a napvilágot, egy trónörökös (lehet, hogy nagyon szerencsétlen, de mégis) felesége volt, és a királyi családhoz tartozva a világ leggazdagabb emberei között mozgott alanyi jogon. Minden mozdulatát, minden szavát leste, másolta, lehozta vagy elferdítette a korabeli sajtó, hatása a tömegekre óriási volt, s bármit kívánt volna a földgolyó lakóitól, a gazdagabb nyugati féltekén élők jelentős része odafigyelt volna rá. Bárki bárhogyan szerette is a walesi hercegnét, egy dologban megegyezhetünk: a karitatív munka számára kötelező volt. Teréz anya a nyomorról híres Albániából származott, élete akár a SZOLGÁLAT mintapéldája lehetne. Feltehetően sosem olvasott Nagy Lászlót, mégis „művelte a csodát, nem magyarázta”. Tudta, mi a szegénység, tudta, hogy minden szegény emberen nem segíthet, mégis ment, segített, segítséget keresett, ha kellett, ápolt, ha kellett, ápolást szervezett. Egész idő alatt úgy, hogy meggazdagodásra talán nem is gondolt, vagy mindenkinél jobban tudta: bármely milliárdosnál gazdagabb. A mesebeli szegény leány, aki elment otthonról, hogy hírnevet, megbecsülést szerezzen. Tette közben a világot mássá. Legalábbis néhány pillanatra elviselhetőbbé...
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?