Nézet

Lesz VASÁRNAP a járvány után?

Magyar felirat egy pozsonyi csemegeüzlet ajtaján. Örömömben lefotóztam, és arról készültem írni, hogy pozitív hozadéka is van a járványnak, lám, van, ami fontos, hogy mindenki értse…
Cs. Liszka Györgyi

2020. április 8. 13:42

Cs. Liszka Györgyi
- Somogyi Tibor felvétele

…aztán pár nap múlva ez a látvány fogadott. Lám, a nacionalizmuson, az ész nélküli indulaton a világjárvány, a kijárási tilalom, az életveszély sem bír felülkerekedni!

A lakótelepi bolt ajtajára ragasztott felhívás minden illúziómat eloszlatta, már ha voltak egyáltalán illúzióim. Senki nem fog a segítségünkre sietni, ha bedől a gazdaság, ha menteni kell a menthetőt, a piacból élő magyar lapjainkat csakis mi, a magyar piac szereplői, magyar újságírók, szerkesztők, vállalkozók, olvasók, felelősen gondolkodó civilek menthetjük meg. A feszített munka mellett várnak ránk a lefaragások, elbocsátások, ha nincs több lyuk a nadrágszíjunkon, hát fúrunk belé még és még, tüzes tűvel, hogy még szorosabbra húzhassuk. De hol a határ? Meddig lehet faragni az országos átlaghoz képest amúgy is igen alulfinanszírozott lapkiadásunk költségvetését?

Galéria
fff-1
fff-2

Ezen gondolkodtam, amikor csöngött a telefonom, Hunčík Péter hívott. Hogylétünk felől érdeklődött, majd elmondta, kettesével, hármasával vásárolja a Vasárnapot. Mert aggódik értünk, mert érzi, sejti, most sokan nem mennek ki újságot venni. Mi lesz veletek, kérdezte. Nem tudom. Nem tudom, és hála Istennek nincs is időm, erőm gondolkodni rajta, annyira kimerít az otthoni munka. Erre azt mondja, neki meg van, máson sem gondolkodik napok óta, és rájött, ha tízesével fogja vásárolni a lapot, az sem segít rajtunk, legfeljebb csak nem jut annak, aki mégis kimegy, hogy beszerezze. Itt valami szolidaritási megnyilvánulás kellene, valami olyan, amivel kifejeznénk mi, olvasók, hogy fontosak vagytok nekünk, ti, a Vasárnap, és ezért hajlandók vagyunk áldozni is valamit. Ha minden magyar csak 1 eurót küldene nektek, lenne vagy háromszázezretek, s azzal egy ideig még ki lehetne húzni, nem? Én felajánlok egy összeget, megírom nektek a Vasárnapba, aztán hajrá, öntudatos magyar olvasók, közülünk kiemelkedett vállalkozók, üzletemberek, politikusok, lehet jönni utánam! Mit szólsz, kérdezte.

Hát mit szólhattam, nyeltem a könnyeim, és hálásan köszöntem.

Aki követni szeretné Hunčík Pétert azért, hogy 2025-ben és még azután is olvashassa a Vasárnapot, és megteheti, a következő számlaszámon tegye:

Československá obchodná banka, a.s.

Číslo bežného účtu IBAN: SK34 7500 0000 0001 2590 9023

Variabilný symbol: 999

Hogy a vírus és a krízis se legyen képes lefújni festékszóróval se a lapok piacáról!

Lesz VASÁRNAP a járvány után!


A teljes cikk a nyomtatott Vasárnap 2020/15-16. számában jelent meg!


 

Aki vásárlás helyett előfizetné a Vasárnapot, az most egyszerűen megteheti!❗️

https://pluska.sk/predplatne/vasarnap/#objednat-tlacene

Támogassa a vasárnapot

Bizonytalan időkben is biztos pont a Vasárnap. Hogy a gazdasági nehézségek ellenére fennmaradhasson, fokozottan szüksége van az Olvasók támogatására. Fizessen elő egyszerűen, online, és ha teheti, ezen túlmenően is támogassa a Vasárnapot!

Kattintson ide, hogy a járvány közben és után is legyen minden kedden Vasárnap!

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
iskolai zaklatás k

Bántalmazzák a gyerekemet – mit tegyek?

Gyimesi György

A Za ľudí diszkriminatívnak tartja Gyimesi György javaslatát

iskolai zaklatás k

Kiből válhat zaklató? – az iskolai zaklatás forrásai

Juraj Šeliga

„Háború fenyeget” – véli Šeliga, aki továbbra is támogatja az Egyesült Államokkal kötendő megállapodást

A rendőrség részleteket közölt Lég és Csallóközcsütörtök között történt tragikus balesetről (KÉPEK)
Frissítve

Két áldozatot követelt a Lég és Csallóközcsütörtök között történt baleset (KÉPEK)

Vlhova

14 magyar és 50 szlovák sportoló utazik Pekingbe

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.