„A bajnok bajnok marad”

Ngannou.Gane

A nehézsúlyú UFC bajnok Francis Ngannou egyértelmű üzenetet fogalmazott meg legújabb kihívója Cyril Gane-nal szemben. Kettejük nehézsúlyú bunyója lesz az UFC 270 fő eseménye. Azonban nem ez az egyetlen szenzáció. A súlycsoportok másik végletében is bajnoki meccs lesz, légsúlyban Brandon Morenót teszi majd ismét próbára a korábbi bajnok, Deiveson Figueiredo.

A legfélelmetesebb MMA-harcos valaha?

Francis Ngannou-ra elég csak ránézni, és jogosan merül fel a kérdés: ő mindenidők legveszélyesebb MMA harcosa? A francia kameruni atléta 193 centi magas és a bunyó előtti bemérésen nagyjából 120 kiló. A zsírarányra is alaposan odafigyel, így marad a tömör izom és az erős felépítés. Ehhez még hozzáadódik sok év kemény technikai felkészülése küzdősportokból, és az eredmény egy igazi bestia. A nehézsúlyú bajnok eredményei főként teljes vagy technikai KO-k, egy valamivel viszont sokáig küszködött. Ütéseit, rúgásait oly nagy erőbevitellel küldte, hogy túlságosan hamar, néha már az első kör végére kifárasztotta magát, ami természetesen rengeteget visszavett a képességeiből. Utolsó, 2021 márciusi bunyóján viszont Ngannou láthatóan ezt a gyenge pontját is kijavította. A veterán Miocic ellen mutatott egy higgadt, megfontolt, de amikor kellett halálpontos teljesítményt, mely győztes KO-val végződött, így elnyerte Miocictól a bajnoki övet.

Egy méltó kihívó

Az előbb leírtak alapján a francia Cyril Gane felépítésben tökéletes párosítás Ngannou ellen - magas, erős, mozgékony. A nehézsúlyúaktól általában megszokott, hogy egy ütéssel képesek lerendezni a menetet, Gane-ra ez viszont nem jellemző. Nem azért, mert nem képes rá, hanem, mert roppant megfontolt harcos, aki mintha kordában tartaná az erejét. Beállít egy olyan tempót, amit képes 25 hosszú percig tartani. Eddig be is jött neki ez a stratégia, hibátlanul. Gane profi MMA-harcosként veretlen, mutatója 10:0. Ami a stílust illeti, igaz, hogy párszor lekopogtatta ellenfelét, de Ngannouhoz hasonlóan ő is jobban kedveli az állóharcot. Gane MMA előtt muay thai-t edzett, tehát az ütések mellett rúgni is mesterien tud.

Teljesül a trilógia légsúlyban

Brandon Moreno és Deiveson Figueiredo 2020-ban és 2021-ben is összecsaptak már, mindegyik alkalommal a bajnoki cím volt a tét. Ami azt illeti, mindkét harcos számára ez volt az összes MMA-akció az elmúlt 2 évben. Az első bunyó szokatlan módon döntetlen pontozással végződött, de az 5-ször 5 perc háború alatt kirajzolódott, hogy nehezen bírnak egymással. Fontos megemlíteni, hogy ekkor még Figueiredo volt a bajnok, a döntetlen pontozás miatt tehát az első meccset követően még őt illette a bajnoki cím. Következett a visszavágó, ahol Moreno mindenkit meglepett azzal, hogy a harmadik körben egy rear naked choke-kal kifojtotta Figueiredót, s ezzel elnyerte az övet. A harmadik meccsre tehát már fordított helyzetben érkeznek a harcosok, de talán ettől is lesz még inkább érdekes. Persze a tét is jóval nagyobb.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?