Elérkezett a vízszűrők ideje: miért érdemes használni őket?

víz

2024-ben bevezetésre kerültek a betétdíjas palackok, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy az otthoni vízszűrő megoldások is újra fókuszba kerültek. A műanyag felhasználásának mértékét a mindennapokban mindenképpen csökkenteni kell. Ez napról napra egyre fontosabb, amire az egyik legjobb megoldás, ha vízszűrős eszközt használunk a hétköznapokban.

Egy lépés az egészséges életmód felé

Az kiegyensúlyozott és egészséges mindennapok alapját a megfelelő mennyiségű vízfogyasztás jelenti. A legfontosabb kérdés általában az, hogy mégis mi számít egészséges víznek? Mi az, amiből érdemes elegendő mennyiséget bevinni a szervezetünkbe és mit kerüljünk el mindenképpen? 

Több alternatíva közül is lehet választani: csapvíz, palackozott ásványvíz és tisztított víz. A csapvízzel kapcsolatban több aggály is fel szokott merülni, ebben segíthet Termoszbolt.hu vízszűrős kancsóinak kínálata, amelyek eltüntetik a kellemetlen ízt, a vízkövességet és a nem kristálytiszta megjelenést.

A palackozott vizet azért sem előnyös választani, mert az rengeteg hulladéktermeléssel jár. A műanyag flakonokat nem érdemes egymás után többször is használni, újratölteni. A betétdíjas palackok megjelenésével külön kell majd gyűjteni a vizes flakonokat, amelyeket kizárólag nem összenyomva lehet majd visszaváltani. Ez idővel több bonyodalmat, plusz terhet jelenthet a mindennapokban.

Ha a leghatékonyabb megoldást keressük a hétköznapokra, akkor nem lehet elmenni a vízszűrős kancsók mellett, amelyek már 1974 óta jelen vannak az európai piacon. Különböző igényeknek megfelelő kialakítások közül válogathatunk, amelyek segítségével minden nap tiszta vízzel láthatjuk el a háztartást. A használata nagyon egyszerű, csak fel kell tölteni a palackot csapvízzel, a szűrést pedig a benne lévő speciális szűrőbetét fogja elvégezni a kiöntés során. 

 

Akár a szabadban is használhatunk vízszűrőt

Ha túrázni, sportolni, mozogni megyünk a szabadba, akkor egy vízszűrős kulacs lesz az ideális, amit természetesen otthoni körülmények között is lehet használni. A pohár helyett tökéletes választás, mivel a víz kömlését is megakadályozhatjuk. 

Praktikus, kisebb méretű változatok is elérhetőek, amelyeket a munkahelyre és az edzőterembe is magunkkal vihetünk. Az egyik közkedvelt márkának a Bobble számít, ami aktív szénszűrővel rendelkezik és azonnal megtisztítja a csapvizet a klórtól és más szerves szennyeződésektől.

 

Űrtechnológia a kezünkben

Ha már népszerű megoldások, akkor nem szabad elmenni az NKD+ szűrőkulacsok mellett sem, amely olyan technológiát alkalmaz, amit a NASA űrpogramokhoz fejlesztettek ki. Hatékonyan eltávolítja a vízben jelenlévő szubmikron részecskéket, kórokozókat és gyógyszeripari szereket, valamint sejttörmelékeket. 

A szűrő nem használ mechanikai pórusokat, így a csapvíz mellett természetes folyókból, patakokból is fel lehet tölteni, amit aztán biztonságosan elfogyaszthatunk.

pr

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?