UFC: Ngannou megvédte címét, de merre tovább?

MMA

Dominancia és higgadt mentalitás jellemezte Francis Ngannou teljesítményét a hétvégi UFC 270-es gálán. A kameruni származású nehézsúlyú MMA-bajnok megvédte címét a francia Cyril Gane ellen. A párharc a teljes 25 percig végigment, Ngannou KO nélkül is eleget tett, hogy kiérdemelje az egyhangú döntést és a győzelmet.

Ngannou korábban már említette, hogy szeretné magát kipróbálni profi bokszban is, illetve panaszkodott a relatíve alacsony fizetésre az UFC-ben. Egyes források szerint Ngannou 600 ezer dollár körül kereshetett a hétvégi bunyójával. Összehasonlításképpen: a jelenlegi nehézsúlyú bokszbajnok Tyson Fury utolsó meccsén nagyjából 18 milliót kaszált. A meccs utáni interjúban Ngannout megkérdezték, hogy mi a helyzet a boksszal? Válasza nem volt teljesen egyértelmű, mindesetre 35 évesen – ha valóban a ringben köt ki – esélyes, hogy ez volt utolsó bunyója a ketrecben.

Ami magát a bunyót illeti, Ngannou megmutatta, hogy komoly fejlődésen ment keresztül. A tavalyi, Stipe Miocic elleni bajnokin először mutatkozott meg, hogy tudja követni a stratégiát, és jóval precízebb is, semmilyen felesleges mozdulatot nem tett. Gane ellen viszont egy számára új zsánert is beiktatott, a birkózást. Gane, akit eddigi karrierje során még sosem vittek földre, ezúttal négy alkalommal is a hátán találta magát. Ngannou első dobása, mely egy rúgás elkapásával kezdődött, volt a leglátványosabb. Viszont az utolsó volt a leghatékonyabb, mivel azzal tartotta lent Gane-t a legtovább a földön. Gane ütött-rúgott valamivel többet, de semmi olyan nem landolt, ami potenciális KO-t jelenthetett volna.

A gála második legfontosabb meccsén Deiveson Figueiredo sikeresen visszanyerte a bajnoki övet Brandon Morenótól, akivel egy pazar trilógiát zártak le a hétvégén. Ez a harc szintén öt menetig tartott, és a sokkal könnyebb súlycsoport miatt intenzívebb és eseménydúsabb volt. Mindkét harcos többször is veszélyeztetett. Moreno gyors kombinációi hatására párszor mintha ellenfele itt-ott megszédült volna, de Figueiredo előnye erőben evidensnek bizonyult. A brazil, aki immár kétszeres UFC-bajnok, apránként szabdalta Moreno vádliját, aminek köszönhetően redukálta ellenfele mozgástartományát, és egyik-másik ütés pedig nem egyszer földreküldte Morenót, aki valahogy mindig kibukfencezett a veszélyből. A legfontosabb pillanat a harmadik menet végén jött el. Figueiredo egy jobbos horga telibe földre küldte Morenót, s ezután azonnal el is kapta a nyakát, a szorítást viszont már nem tudta kivitelezni, mert lejárt az idő, Morenót a kör végét jelző duda mentette meg a KO-tól.

Kapcsolódó cikkünk
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?