MMA: Makacsevnek címmeccs következhet

MMA

Iszlam Makacsev a hétvégén az első körben TKO-val verte Bobby Greent az UFC gáláján, ezzel 10. meccsét nyerte zsinórban az orosz származású kevert harcművész.

A könnyűsúlyú szambóharcos Habib Nurmagomedov után a második dagesztáni lehet a nem túl távoli jövőben, akit majd könnyűsúlyú bajnokká avatnak.

Makacsev hatalmas favoritként lépett a ketrecbe az UFC Fight Night hétvégi gáláján, így nem okozott nagy meglepetést senkinek sem, hogy már az első körben ledominálta Bobby Greent. Green egyébként nem az eredeti ellenfél volt. Beneil Dariusht helyettesítette, aki pár héttel korábban szenvedett bokasérülést. Green nem csak, hogy elvállalta a meccset másfél hetes komolyabb felkészülés nélkül, hanem tette ezt úgy, hogy két hete jómaga is bunyózott az UFC-ben, az ő győzelmi sorozata viszont ezúttal Makacsev révén megszakadt.

A bunyót illetően túl sok elemeznivaló nincs. Makacsev tulajdonképpen elkapta Green első komolyabb rúgását, így közel tudott kerülni és összeakaszkodni az állóharcot kedvelő ellenfelével. Itt lépnek érvénybe a lelket is kiszorító dagesztáni szambós technikák. Makacsev innentől már nem engedte el Greent, s egyhamar le is vitte a földre, ahol nagyobb ellenállás nélkül megszerezte a full-mount pozíciót – azaz egész testsúlyával rá tudott ülni Greenre, és kezdődhetett az ütlegelés. Green nem tudott menekülni a kétségbeejtő szituációból, és néhány erősebb pofon után a bíró közbelépett, véget vetve a meccsnek.

Egyes források szerint az UFC elnöke, Dana White is kijelentette, hogy Makacsev legközelebb mindenképp a bajnoki övért fog küzdeni. Ellenfelének kiléte még ismeretlen, hiszen a jelenlegi könnyűsúlyú bajnok Charles Oliveirát május 7-én Justin Gaethje teszi majd próbára. Makacsev minden bizonnyal a győztessel küzd majd meg.

Kapcsolódó cikkünk
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?