MMA: vitatható bírói döntéssel nyert Adesanya

MMA

Megkérdőjelezhető bírói döntés született a UFC hétvégi középsúlyú bajnoki mérkőzésén: eszerint Israel Adesanya egyhangúan legyőzte Robert Whittakert.

Arra a pontra jutottunk, hogy a bajnoki övét megvédőnek elég csak ott állnia, landolni néhány ütést, és egyúttal biztosra mennie, hogy ne üssék ki, és ez elég is a győzelemhez. Adesanyát jól megfizetik, hát akkor menj és bunyózz, ne csak sparringolj!” – írta Twitteren a könnyűsúly egyik neves harcosa, Michael Chandler. Véleményét rengetegen osztották meg.

Ha le akarod győzni a bajnokot, többet kell tenned mint ő. Ez az íratlan szabály nem csak az UFC-ben, hanem globálisan az MMA világában is érvényes. A kihívó szempontjából ez szolgálhat egyfajta extra motivációval, hogy a teljesítményt még jobban fokozza, hogy ne csak pontozással, hanem egy látványos KO-val, esetleg lekopogtatással nyerjen. Viszont a címvédő harcos alapból előnyösebb helyzetben van, hiszen neki nem kell feltétlenül győznie, csupán elég „nem veszítenie.

Ez megfigyelhető volt a hétvégi UFC-gála fő meccsén is, melyet Adesanya nyert egyhangú bírói döntéssel. Az egyébként hihetetlen precíz állóharcos néhány ütést kivéve nem volt túl veszélyes. A leginkább említésre méltó akciói a kivédekezett földrevitelek voltak. Whittaker kéztávban kb. 17 centivel rövidebb Adesanyánál, így technikai állóharcban hátrányból indult, de még így is viszonylag kiegyenlített volt a harc e téren. Whittaker emellett 3-4 földrevitelt is véghezvitt, viszont nem tudta Adesanyát a földön tartani.

Hiba volna kihagyni, hogy Adesanya uralta a helyezkedést, és még a negyedik körben is csukott szájjal lélegzett, ami azt jelenti, hogy eszméletlen kondija van. Ezek a jelek adhattak egy olyan képet, hogy nagyrészt Adesanya kontrollálta a bunyót. A két harcos első bunyója azonban más fénybe helyezi a történteket. Adesanya ott sokkal intenzívebb volt, és akkor már a második menetben kiütötte Whittakert. Akkor úgy érződött, hogy a bunyó máshogy nem is nézhet ki. Whittaker rengeteget fejlődött azóta, és megmutatta, hogy képes Adesanyával egy szinten bunyózni, azonban a bajnoki cím elnyeréséhez még többre van szükség. „Mi ketten vagyunk a kategória legjobbjai, ezt ő is tudja, én is tudom” – mondta Robert Whittaker a bunyó után.

Kapcsolódó cikkünk
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?