A Világi-éra legfontosabb meccsét játssza vasárnap a DAC

Kalmár.Slovan-DAC

A labdarúgó Fortuna Liga felsőházi rájátszásának 8. fordulójában vasárnap (17.30) a DAC hazai pályán fogadja a Slovant. A csallóköziek, akiknek hátránya két pont az éllovas pozsonyiak mögött, sajtótájékoztatón válaszoltak az újságírók kérdéseire.

A két csapat az idei szezon során már háromszor találkozott egymással, ezeken a meccseken pedig még nem tudtak nyerni a dunaszerdahelyiek. Augusztus végén Pozsonyban Krstovic gyors gólját a korábbi DAC-csatár Eric Ramírez büntetőből egyenlítette ki, majd februárban Dunaszerdahelyen is hasonló eredménnyel zárult a rangadó. Akkor Blackman szerzett vezetést a sárga-kékeknek, amit Kucka egyenlített ki. A rájátszásban a Slovan otthonában is előnybe került a csallóközi csapat, de Kalmár góljára Csavrics és Abubakari is válaszolt, így a címvédő zsebelte be mindhárom pontot. Így a bajnoki cím mellé külön motiváló lehet, hogy az idényen belüli negatív mérleget is megfordítsák Kalmárék. Utóbbi szerint ha kell, a csapat a vérét is adja a sikerért, és ez lesz az a mérkőzés, ahol senki nem lesz fáradt, nem lesz kifogás és mindenki előtt a kitűzött cél lebeg majd.

„Napról napra növekszik a csapaton belül az energia. Érzem, hogy a fiúk is egyre jobban koncentrálnak, ami az egyik legfontosabb dolog lesz vasárnap. Nagyon egyszerű a helyzet, több gólt kell lőnünk, mint az ellenfél – válaszolta a sajtótájékoztatón újságírói kérdésre a mindig jókedélyű Adrián Guľa. – Az egész szezon során az egyensúly megteremtéséről beszélünk. Egyensúly a védekezésben, egyensúly a hatékony befejezéseknél, érezni kell a tüzet, amire támaszkodhatunk. A szurkolók mindig plusz energiát adnak, amit szintén ki akarunk használni, hozzáadjuk a saját minőségünket és remélem, sikeresek leszünk a meccsen. Mindent meg fogunk tenni és örülök, hogy a bajnokság ezen szakaszában ilyen rangadóra készülhetünk” – tette hozzá a szakember, aki ugyan nem akarta minden lapját felfedni, de néhány játékosról szót ejtett. A Zólyombrézóban eltiltás miatt hiányzó Riszvanisz nem teljesen egészséges, ahogy Blackman játéka is kérdéses, és bár Gavrics már futóedzéseket végez, bizonytalan az ő szereplése is. Mellettük pedig az ötödik sárga lapját begyűjtötte Dimun és Mendez is, akik biztosan nem játszhatnak vasárnap.

A sajtótájékoztatón ott volt a sportigazgató, Jan Van Daele is, aki kiemelte, hogy a bajnoki cím az, amiért mindenki dolgozik és miután Világi Oszkár átvette a csapatot, ennek elérése lett a célkítűzés. Jelenleg viszont azt szeretné kiemelni, hogy tudatos építkezés zajlik a klubnál, ennek az eredménye, hogy az aranyérem is elérhető közelségbe került, amiért ők is sokat dolgoztak és megérdemelnék azt. „Ma beszéltem a tulajdonossal és azt mondta, hogy ez egy történelmi mérkőzés lesz. Ezért leszögezhetem, ez a Világi-éra legfontosabb meccse” – mondta a sportigazgató.

Adrián Guľát Kalmár helyzetéről is kérdezték, aki többször is csereként segítette az utóbbi időben a csapatot. „Már a kezdetektől beleneveljük a gyerekekbe, hogy akit lecserélnek, az gyenge volt, aki pedig bejön helyette, még gyengébb, mert nem került be a kezdőbe. Ez nem így van. Rengeteg szempontot figyelembe kell venni a kezdőcsapat összeállításánál és a cserék egy része is megtervezett, hogy a mérkőzés végén tudjunk reagálni és minőségi frissítést végrehajtani. Nagyon örülök, hogy Zsoltival is meg tudtuk ezt beszélni és tudja, hogy annak is megvan az oka, ha csereként száll be. Többször is eldöntött már így meccset idén, vagy pontot mentett a csapatnak. Hatalmas elvárások vannak vele szemben, de ő mindent megtesz, ahogy a stáb is, hogy segítse őt a visszatérésben. Most is libabőrös lettem, hogy hosszú idő után újra a csapat tagja lett. Még ellenfélként is mindig gólt lőtt a csapatomnak és később is, ha néztem a DAC meccseit, szerettem volna egy ilyen vezéregyéniség edzője lenni, aki kulcspillanatokban el tudja dönteni a mérkőzéseket. Tudom, hogy ha a klubnak, a csapatnak szüksége van rá, akkor ő mindig készen fog állni” – beszélt a csapatkapitányról és az edzői döntések hátteréről a DAC trénere.

A kezdőcsapatokat biztosan mindkét edző csak a lehető legkésőbb jelenti be, hogy az ellenfél ne tudjon felkészülni a taktikai húzásokra, de azt már most is tudjuk, hogy a játékvezető Filip Glova lesz, a VAR-szobában pedig Boris Marhefka hoz majd döntéseket. Aki nem tudott jegyet venni a vasárnap 17.30-kor kezdődő rangadóra, a Dajton és az M4 Sporton is élőben nézheti azt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?