UFC: Whittaker vs. Gastelum

MMA illusztráció

Robert Whittaker és Kelvin Gastelum csap össze középsúlyban hétvégén az UFC Fight Night MMA-rendezvény fő bunyójaként Las Vegasban.

Az eredeti kiírás szerint a középsúly elsőszámú bajnokesélyesének, Robert Whittakernek Paolo Costával kellett volna megküzdenie, Costa azonban betegségre hivatkozva kénytelen volt visszalépni. Costát a mexikói Kelvin Gastelum helyettesíti. A súlykategória bajnoka, Israel Adesanya mögött Robert Whittaker az első bajnokesélyes a ranglistán, ellenfele, Gastelum pedig csak nyolcadik. A súlycsoport többi harcosa azonban vagy nemrég volt aktív, vagy pedig épp Whittaker ellen veszített, így Gastelum a megfelelő választás B-tervként.

Whittaker nem véletlenül szerepel ilyen előnyös helyen a ranglétrán. Az ausztrál harcos mindössze egyetlen mérkőzést vesztett 2014 óta, méghozzá egy bajnokit Israel Adesanya ellen, aki azóta is uralkodik a súlycsoportban. Whittaker viszont utolsó 12 bunyójából 11-et nyert, és bajnoki státusza során a súlykategória jónéhány ígéretesnek titulált harcosát tanította móresre. Egy igencsak mozgékony és elsősorban állóharcot kedvelő harcművészről van szó, aki az olyan statisztikák terén, mint a KO-győzelmek, feladásra kényszerítések és bírói döntések nagyon hasonlóan teljesít, mint hétvégi ellenfele, Gastelum. Azonban mind láb-, mind kéztávolsága is hosszabb mexikói vetélytársánál, így nem lenne meglepő, hogyha kickboxos stratégiát alkalmazna. 

Kelvin Gastelum az utóbbi éveket nézve nem sorolható az UFC legsikeresebb atlétái közé, viszont szintén egy nagyon rutinos és sokoldalú harcosról van szó. Fekete öves jiu-jitsuja mellett elit birkózónak is számít, de emellett mégis az ütései dominálnak – utóbbi akkor mutatkozott meg igazán, amikor a legendás Michael Bispinget ütötte ki még 2017-ben. Utolsó 7 meccséből 4-et elveszített, de bunyói során a kategória nagy neveivel találkozott, azaz rendelkezik némi tapasztalattal, s a legutolsó, februári magabiztos teljesítménye minden bizonnyal kellően fel is tüzelte, hogy folytassa nyerőszériáját. Egy Whittaker elleni győzelem óriási siker lenne a mexikóinak.

Érdekes

McGregor–Poirier: teljes a trilógia

Szerda este hivatalossá vált, hogy július 10-én, az UFC 264-es eseményén harmadszor is megmérkőzhet egymással Conor McGregor és Dustin Poirier. Az eddig 1:1-re álló párharc nem címmecs lesz, mivel McGregornak nincs meg ehhez a pozíciója, ám ennek ellenére valószínűleg az év legnézettebb ketrecharca lesz, amelyen mindkét résztvevő rendesen bekeres. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?