Somorjai ősz: reális helyezés a bajnokságban, menetelés a kupában

nagypeti

A somorjai STK nyolc győzelemmel, két döntetlennel és hét vereséggel zárta az őszi szezont, ami a tabella hatodik helyére volt elég.

A csapat mindössze három pontra van a dobogótól, ráadásul a kupában is talpon van még, ahol a negyeddöntőbe jutással a klubtörténelem eddigi legjobb eredményét érte el.

Ez a realitás

„Lényegében új csapatot raktunk össze a szezon előtt. Jelentős mértékben fiatalítottunk, az új játékosok a DAC akadémiájáról és a somorjai utánpótlásból érkeztek. Emellett elbúcsúztunk néhány tapasztaltabb játékosunktól. A szezonkezdet után fokozatosan rázódtunk játékba, és most a tabella hatodik helyén állunk, ami, úgy gondolom, megfelel a realitásnak. Voltak jó és rosszabb mérkőzéseink is. Kikaptunk úgy, hogy mi voltunk a jobb csapat, és nyertünk úgy mérkőzéseket, hogy mi voltunk a gyengébbekˮ – összegezte lapunknak az őszt Michal Kuruc, a somorjaiak vezetőedzője.

A tréner elmondta, hogy a kiegyensúlyozatlan formát elsősorban a csapat tapasztalatlansága okozta. „Amikor ilyen fiatal a játékoskeret, lehet azzal számolni, hogy becsúsznak gyengébb eredményekˮ – tette hozzá.

Közel a dobogóhoz

A somorjaiak csapatkapitánya, a középpálya szívében játszó Nagy Péter is úgy gondolja, hogy a hatodik hely a realitás az erőviszonyokat nézve. „Nagyon ígéretesen kezdődött a szezon, annak ellenére, hogy erőteljesen fiatalítottunk. Bevallom, kezdetben még tartottam is attól, hogy ez mire lesz elég, de nagyon jól rajtoltunk. Aztán voltak megingások, a szezon vége felé több is, de még így is a hatodik helyen zártunk, és ha az utolsó fordulóban győztünk volna Tőketerebesen, akkor a dobogón telelnénkˮ – mondta Nagy Péter.

A somorjaiak számára elsősorban az utolsó fordulók eredményei jelentettek csalódást, az utolsó öt őszi bajnokiból csak a récseiek ellenit tudták megnyerni, otthon pedig kétszer is négy gólt kaptak. „Nem vagyunk lesújtva, hiszen ott vagyunk elöl a tabellán. Úgy gondolom, hogy a télen egy vagy két poszton erősítésre szorulunk, de ezt már a vezetőség dolga eldönteniˮ – fogalmazott a somorjaiak tizenhetese, aki ősszel 14 mérkőzésen lépett pályára a II. ligában, ezeken két gólt és egy piros lapot is gyűjtött.

Történelmi kupasikerek

Ami a hatodik helynél is nagyobb örömöt okozott Somorján, az a csapat kupaszereplése. A Slovnaft Cupban az alacsonyabb osztályú bánkesziek és érsekújváriak után a zsolnaiakat és puhóiakat is kiütötték, így már a negyeddöntőre készülhetnek. Ilyen magasságokban ezelőtt még nem járt a klub a kupában. Mindezt ráadásul úgy érte el az STK, hogy a versenyszabályok értelmében csak a saját játékoskeretére számíthatott a Slovnaft Cupban, a bajnoksággal ellentétben ugyanis itt nem léphetnek pályára a DAC fiatal, lábadozó vagy keretből kimaradó játékosai.

„A kupaszereplés a szezon egyik nagy pozitívuma. Néztük a negyeddöntő sorsolását, több mint valószínű, hogy a Slovannal fogunk játszani hazai pályán, amit néhányan nagyon szerettünk volnaˮ – mondta Nagy Péter, borítékolva, hogy a pótlásra váró nyolcaddöntőben a besztercebányaiak hazai pályán nem lesznek képesek meglepetést okozni az égszínkékek ellen.

Utóbbiban Kuruc vezetőedző nem annyira biztos. „Meglátjuk, hogy tényleg a Slovan lesz-e az ellenfél. Így vagy úgy, azon a meccsen egyértelműen az ellenfél lesz az esélyes, tehát fel kell készülnünk arra, hogy nem mi fogjuk irányítani a játékot. Ez azonban még odébb van, meglátjuk, hogy a tél folyamán lesznek-e változások a játékoskeretekben, aztán okosabbak leszünk az esélyeket illetően.ˮ

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?