Nyolcadik hely után máris edzés

<p>A nyolcadik helyen végzett a férfi kajak kettesek 1000 méteres számában a Vlček Erik, Tarr György összetételű szlovákiai egység. A két veterán kajakos másfél órával a verseny után már a négyessel edzett.</p>

A K2 csak másodrendű volt a 2014-ben kétszeres világbajnok kettős számára, amely Rióban mindent az éremesélyes négyesnek rendel alá. Vlčekék már azon csodálkoztak, hogy kettesben bekerültek az A-döntőbe. Ott aztán a nyolcadik helyen értek célba, 5,135 másodperces lemaradással a győztes németek, Max Rendschmidt és Marcus Gross mögött.
„Titkon azért reméltem, hogy nem utolsók leszünk, hanem meglesz az a hetedik hely” – mondta Vlček Erik, de sem ő, sem társa nem volt csalódott. „Ez inkább egy jó kis edzés volt számunkra, hiszen utoljára a račicei Vk-n versenyeztünk kettesben. Nem is hoppoltunk, de persze igyekeztünk jól beérni. Örülünk, hogy ott voltunk a döntőben, hiszen akadtak hajók, amelyek kifejezetten a kettesre készültek, például a franciák és a csehek, és csak a B-döntőbe kerültek” – mutatott rá Tarr György.
Másfél órával a verseny után már Denis Myšákkal és Linka Tiborral kiegészülve mindkét komáromi kajakos a négyesben edzett, a K4 1000 méter elő- és középfutamait ma pénteken rendezik, a döntőre szombaton kerül sor.
„Jól át kell gondolni, milyen taktikát választunk. Az előfutamból csak egy hajó jut tovább egyenesen az A-döntőbe, és szerintem a németek megpróbálják ismét az egyenes kvalifikációt, ahogy a K2-ben is fontos volt számukra az erődemonstráció” – mondta Vlček. Kiemelte, hogy egy Vk-versenyen már megtörtént velük, hogy túlságosan kifárasztották magukat az elődöntőben, ám nem jött össze az egyenes továbbjutás, a középdöntőre pedig nem maradt erejük, és végül nem jutottak be a fináléba.
„Az előfutam és a döntő között csak egy óra van, ami nem olyan rossz, mert eredetileg 37 perc volt a programban, úgy is edzettünk. De így is kulcsfontosságú lesz helyes döntést hozni” – fogalmazott Tarr.
A szlovákiai négyes címvédő világ- és Európa-bajnokként várja az olimpiát, edzőjük, Likér Péter azt mondta, ha nem hoznak érmet, az csalódás lesz. (bt)
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?