A Zalka–Botek páros küzdhet Szegeden az olimpiáért

Botek.Zalka

Hétvégén tartották a fővárosi Zemníken a síkvízi kajak-kenu szakág szlovákiai válogatóját, ahol az férfi K2 500 méteren a Zalka Csaba–Botek Ádám duó nyert, így ő küzdhet meg Szegeden az olimpiai kvótáért.

A frissen összeült Zalka–Botek kettős a másik favoritnak számító Denis Myšák–Samuel Baláž párost, valamint a Milan Dörner, Gacsal Ákos duót előzte meg. „Nagyon jó érzés, hogy mi jutottunk ki Szegedre. Tudtam, hogy jobban állunk, mint Denis és Samo, de ezt be is kellett bizonyítanunk. Kiélezett verseny volt, de tudtuk, hogy ha nem hibázunk, akkor nyerni fogunk. Nagyon jól kaptuk el a rajtot, az első csapások tökéletesen sikerültek. Talán egy kicsit túl is pörögtünk, de tudtuk, hogy a végén tovább tudunk gyorsulni” – beszélt a döntő futamról a vezérevezősként most debütáló Zalka.

A két kajakos előtt azonban még hosszú az út Párizsig, hiszen a május 8–9-én sorra kerülő szegedi versenyen K2-ben csak a győztes egység jut majd ki a párizsi olimpiára. „Az utóbbi két-három hétben arra koncentráltunk, hogy minél jobban összeálljunk Csabával. A dél-afrikai edzőtáborban is azt helyeztük előtérbe, hogy megtaláljuk a helyünket ebben az összeállításban. Örülök, hogy sikerült. Sok szó esett a rivalizálásról, ami köztünk és a másik páros között kialakult, ami még inkább feltüzelt. Jól rajtoltunk, talán a középső rész lehetett volna jobb is, de elégedett vagyok a futammal” – nyilatkozta a virti Botek Ádám.

Egyetértett tanítványaival a páros edzője, Likér Péter is. „Jól indultak, a közepét egy kicsit jobban meghúzhatták volna. Örülök, hogy Csaba jól tudott beugrani a sérült Erik Vlček helyére. Ádám pedig bemutatta, hogy jól megy neki ezen a helyszínen. A futamot ki fogjuk elemezni és minél alaposabban felkészülünk az olimpiai kvalifikációs versenyre. Hiszem, hogy van esélyük győzni Szegeden” – zárta értékelését Likér.

„Már az edzőtábor előtt három kis célt tűztem ki. Az első, hogy bekerüljek a páros hajóba, ez sikerült. A második az volt, hogy nyerjünk a hazai versenyen, amit most már szintén kipipálhatok. A harmadik lesz a legnehezebb, kijutni Párizsba. Van még egy kis időnk tökéletesíteni a formát, de egyelőre úgy érzem jól összeálltunk Ádámmal – bizakodott Zalka. – Ez volt az első alkalom, hogy egy másik élvonalbeli egységgel mérkőztünk meg. Viszont még mindig nehéz megmondani, hogy ez a teljesítmény mit érhet a szerbek, lettek, oroszok vagy fehéroroszok ellen. Szegedet nagyon szeretem. Szerintem ott van a világ legjobb és leggyorsabb pályája. Nincs is messze, nem kell túl sokat utaznunk. Komoly kihívás lesz ott nyerni, de mindent meg fogunk tenni Ádámmal” – jelentette ki a somorjai kajakos.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?