Nem tudta ledolgozni hátrányát, a bronzért játszhat a Győr

GyőriETO.2023.Vipers

A női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjének első elődöntőjében a Győri Audi ETO KC a címvédő Vipers Kristiansand ellen szenvedett 35:37-es vereséget.

A meccs remek hangulatban kezdődött, a megszámlálhatatlan győri szurkoló mellett norvégiából is sokat érkeztek, és a rózsaszínbe öltözött táboruk is az első pillanattól fogva biztatta csapatát. Az első gólt Stine Oftedal lőtte, de nem tartott sokáig az ETO előnye, néhány másodperccel később Jamina Roberts egyenlített. 3:3-ig nem változott a forgatókönyv, de ezt követően először előnybe került a Vipers és a félidő hátralévő részében nem is adta ki a kézéből a vezetést, sőt folyamatosan növelte azt. Ambros Martin, a győriek vezetőedzője, hiába kért kétszer is időt, csak annyit tudott elérni, hogy bár hét góllal is vezettek a norvégok, végül csak öt volt közte a félidőben, 18:23. A magyar bajnok kapujában Sandra Toft négy, Amandine Leynaud két védéssel állt a szünetben, a norvégoknál Katrine Lunde ötször hárított, pedig a lelátón ülve az volt az érzésünk, hogy jóval többször fogott ki a győriek játékosain a rutinos kapus.

Az MVM Dome-ban már ekkor jelenlévő több mint tizenötezer szurkoló a második félidő elején ugyan azt látta, mint az első végén. A Vipers két gyors góllal újra hétre növelte a különbséget, az ETO pedig igyekezett ledolgozni azt, a 37. percben 22:26-re zárkóztak a zöld-fehérek. Lassan csökkent a különbség, újabb hat perc kellett ahhoz, hogy háromra csökkenjen a Vipers előnye. Ekkor szinte felrobbant a csarnok, a győri szurkolók érezték a lehetőséget és rákapcsoltak, de a norvégok sem akartak lemaradni tőlük. A lelátón is zajlott a hangpárbaj. Sofie Börjesson érkezett a címvédő kapujába egy büntetőnél és hárított is, a következő támadásnál, 26:29-nél időt kértek a vendégek. Ole Gustav Gjekstad fel is tudta rázni csapatát, nem sokkal később 30:34-nél az ETO edzője próbált meg valami hasonlót.

Szűk hat perccel a vége előtt kettős emberhátrányba került a Győr, a Vipers pedig gyorsan négyre növelte az előnyét. Ennek ellenére két gólra megközelítette ellenfelét a magyar bajnok és az utolsó két percre ők kerültek emberelőnybe. Amikor a leginkább szüksége volt rá a norvégoknak, jött a Lunde bravúr, de 50 másodperccel a vége előtt 35:36-ra módosult az eredmény, talpra állt az egész csarnok, Gjekstad pedig időt kért. Nyolc másodperccel a vége előtt Anna Vjahireva belőtte a mindent eldöntő gólt, a végeredmény 35:37. Az ETO majdnem véghezvitte a lehetetlent, de a hétgólos hátrányt nem tudták ledolgozni, így vasárnap a bronzéremét játszhatnak, míg a Vipersnek a döntőben lesz jelenése.

A másik elődöntőben 6 órától a Ferencváros az Esbjerggel mérkőzik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?