Nem jutott a kűrbe a magyar és a szlovák pár

Anna Janovszkaja és Lukács Ádám
Milánó |

A papírformának megfelelően a francia Gabriella Papadakis, Guillaume Cizeron duó áll az élen a jégtáncosok rövidprogamja után a milánói világbajnokságon. A magyar és a szlovák kettős sem futhat kűrt. 
 

Világraszóló franciák

Gabriella Papadakis és Guillaume Cizeron az olimpián nem tudta azt a rövidprogramot futni, amit szeretett volna. Rögtön a program elején kikapcsolódott Gabriella ruhája, így a francia jégtáncosok azzal a tudattal korcsolyázták végig a rövidtáncot, hogy Gabrielláról bármelyik pillanatban leeshet a ruha. Ez nyilván a teljesítményükre is rányomta a bélyegét.

Milánóban már semmi nem csúszott félre, sem átvitt, sem konkrét értelemben. Ed Sheeran két jól ismert számára a franciák tökéletes rövidprogramot futottak, s új világcsúcsnak számító pontszámot, 83,73 pontot kaptak érte.

Ha egy váll folyton fáj

A szlovák Lucie Myslivečková, Lukáš Csölley pár a 25. helyen zárt. Egyéni legjobbjuktól több mint négy ponttal elmaradtak, de így is a maximumot hozták ki magukból, Lucie krónikus vállproblémái ugyanis nagyon megnehezítették a mindennapjaikat. A Csehországból honosított Myslivečková tapaszokkal a vállán táncolt. „A vállamat egyben tartják a tapaszok, de a mozgásban jelentősen limitálnak – nyilatkozta Myslivečková. – Nincs olyan, hogy nem érzek fájdalmat, nálam ez már a hét hét napján, a nap 24 órájában jelen van.”

Myslivečkovának az utóbbi hónapokban többször is kiugrott a válla. „Ezzel a problémával versenyeztük végig a szezont, valamennyire megtanultunk együtt élni vele, kicsit óvatosabban korcsolyázni” – tette hozzá Lukáš Csölley.

Bár a milánói világbajnokságot számukra hazai pályán rendezték, hiszen a vb helyszínén készülnek a sportág egyik legismertebb alakja, Barbara Fusar-Poli irányítása alatt, a szlovák kettős számára az idei szezon fő célja az olimpia volt, ott sikerült is kűrbe jutniuk. A vb-n erről lemaradtak, de így is elégedettek voltak az idénnyel. Hogy folytatják-e pályafutásukat, arról majd csak az elkövetkező hetekben hoznak döntést. 

Kapcsolódó cikkünk

„Tudjuk, hogy rontottam”

Anna Janovszkaja és Lukács Ádám a 27. helyen végzett, ők csaknem öt ponttal maradtak el eddigi legjobbuktól, nagyrészt azért, mert Ádám hibázott a twizzle-ben. „Ha az ember hibázik, sokkal jobb, ha őszintén kimutatja az érzelmeit, minthogy most álszent módon azt mondjam, ez egy tökéletes program volt. Mindannyian tudjuk, hogy rontottam, és ez jó néhány pontba került” – mondta egyenesen a magyar jégtáncos. Partnere már sietett is az öltözőbe, mert nagyon csúnyán köhögött. „Ez mellékes. Nem akarok kifogásokat keresni. Mindenki szokott félig betegen is versenyezni” – folytatta Lukács Ádám, aki nem felejtette el megköszönni a magyar szurkolóknak a milánói biztatást: „Láttuk a sok magyar zászlót, ez mindig szuper érzés egy sportolónak.” 

Ádámék az egyik legerősebb jégtáncműhelyben, Moszkvában edzenek Irina Zsuknál és Alekszander Szvinyinnél. Annával ez volt az első közös szezonjuk, de Ádám nem szezonokban, hanem egy hosszú, legalább tízéves folyamatban gondolkozik, amely az egymásra találásukkal kezdődött, és terveik szerint folyamatos fejlődéssel, fokozatos előrelépésekkel fog folytatódni éveken át. „Nagyon örülünk, hogy egymásra találtunk – hangsúlyozta Ádám. – Ez nem egy olyan világ, ahol azért egy pillanat alatt lehet találni valakit, akivel testfelépítésben, habitusban, korcsolyázótudásban és millió más dologban összeillünk. Voltak sikeresebb és kevésbé sikeresek versenyek, de nagyon boldogok vagyunk, hogy eljutottunk a vb-re, ahol a sok magyar szurkoló előtt is korcsolyázhattunk.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?