Chen és Koljada revansot vett az olimpiáért

korcsolya
Milánó |

A férfiak rövidprogramja után az amerikai Nathan Chen vezet a milánói műkorcsolya-világbajnokságon, mögötte mindössze 1,86 ponttal az orosz Mihail Koljada áll.

A pjongcsangi olimpián mindkettőjük esélyei elszálltak már a rövidprogram után. Koljada a nyolcadik, Chen a 17. helyről várta a kűrt, amit Chen ugyan megnyert, de ezzel is csak az ötödik helyre lépett elő, Koljada pedig a szabadprogramban hetedik volt, de összesítésben maradt a nyolcadik. Előzetesen egyikük sem így képzelte a játékokat.
A milánói vb-n azonban mindketten megmutatták, mire képesek: Chen négyfordulatos lutz, tripla toeloop kombinációval kezdett, majd jött a négyfordulatos flip és a tripla axel, Koljada pedig négyfordulatos toeloop, tripla toeloop kombinációval nyitott, aztán nem kockáztatott, tripla lutzot ugrott még a tripla axel előtt, és minden egyes elemére pozitív értékeléseket kapott. 

Chen 101,94 ponttal vezet, Koljada 100,08 ponttal második. A harmadik helyen az amerikai Vincent Zhou áll 96,78 ponttal, ő szintén két négyfordulatost ugrott a rövidprogramjában.

„Az olimpia után ez egyértelműen visszavágás, és az olimpiához képest most nyilván sokkal elégedettebb vagyok. De a programban volt sok apró hiba, nem volt tiszta, pedig én mindig tiszta programokat akarok futni” – nyilatkozta önkritikusan a „kvadkirálynak“ is kikiáltott versenyző, aki öt négyfordulatost ígér a kűrjében. Az olimpián hat négyfordulatossal futotta a szabadprogramját, de most ezt a verziót túl kockázatosnak ítéli. „Ha hatot ugrok, az már nagyon nehézzé teszi a program második felét, úgyhogy inkább maradok az ötnél” – nyilatkozta Chen.

Honfitársa, Vincent Zhou is ugyanennyit tervez. „Öt és hat négyfordulatossal is gyakoroltam a kűrt, de most öttel fogok próbálkozni. Nem akarok túlságosan előreszaladni” – magyarázta Zhou.

Koljada nagyon szűkszavú volt: „Minden remek. Bővebben majd a kűr után fogok nyilatkozni.”

A nap egyik legkellemesebb meglepetése a kanadai színekben versenyző, alaszkai születésű Keegan Messing volt, aki az Ének az esőben taktusaira briliáns rövidprogramot mutatott be, és jelenleg a hatodik helyen áll.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?