Nagy élmény volt a döntő

Béres.Janicsák

Első korosztályos országos versenyükön ugyan nem értek el kimagasló sikert a nagykaposi sakk-kör diákjai, a kilencedikes Janicsák Szandra és a nyolcadikos Béres Barbara, de tapasztalatszerzésként jól szolgált számukra a tavaly év végén zajlott erőfelmérő. A nyitrai megmérettetésen 31 lány küzdött meg a minél jobb helyezésekért, az elismerő szavakért.

„Az első játszmákban a mieink játékára rányomta bélyegét a túlzott feszültség, a lámpaláz, amit aztán nehéz volt helyrehozni – nyilatkozta lapunknak Papp László, a sakk-kör vezetője. – Mire megnyugodtak, türelmesebbé váltak, már késő volt a jó folytatáshoz. Mindketten 2-2 ponttal zártak, ám Szandra segédpontjai jobbak voltak, így lett ő a 28., Barbara pedig a 29.”

Az érintettek felemásan értékelték szereplésüket. „Kicsit csalódott vagyok, reméltem, hogy több mérkőzést nyerek majd. Ennek ellenére nagyon örülök, hogy egészen az országos bajnokságig jutottam. Nagyszerű tapasztalat és szép élmény volt számomra. Biztos vagyok benne, hogy tudom majd hasznosítani az itt látottakat, hallottakat. A csalódottság helyett a pozitívumokra gondolok vissza majd, mert csak ez motiválhat a jövőben – mondta Janicsák Szandra.

„Őszintén szólva meglepett, hogy egészen idáig eljutottam. Habár nem lettem díjazott, sok tapasztalatot és értékes tanácsot kaptam. Büszke vagyok arra, hogy itt lehettem, és átélhettem a verseny hangulatát, képviselhettem a nagykaposi POH alapiskolát és a várost” – jegyezte meg Béres Barbara.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?