Ezüstérmes kaposiak

Nagykaposi Sakk2024

Egy fokkal feljebb lépett a dobogón, de így sem sikerült kiharcolnia a II. Liga D csoportjába való visszakerülést az MŠK Energetik Veľké Kapušany sakkcsapatának, amelytől a 2019/2020-as bajnoki idényben búcsúztak. 

A feljutás sorsa a tavalyi évhez hasonlóan most is az utolsó fordulóban dőlt el matematikailag a III. ligában, de a mérvadó az utolsó előtti kör volt, amikor is a nagykaposiak legnagyobb kihívója, a kassai Slávia UPJŠ D az Ung-vidék központjába látogatott. Az a párharc 4:4-gyel zárult – amennyiben sikeresek lettek volna a nagykaposiak, helyrehozták volna az 1. ŠK Košice B elleni kisiklást a 3. fordulóból (5,5:2,5). Így viszont a zárófordulóban még az ellenfél botlására is szükség lett volna ahhoz, hogy elsők legyenek.

„Visszatekintve az eseményekre most már el mondható, hogy sajnos az a 3. fordulóban elszenvedett vereség megpecsételte sorsunkat. Menet közben legnagyobb riválisunk egyszer sem botlott. A mindent elődöntő utolsó fordulóban, ha szorosan is, de győzni tudtak a nagymihályiak ellen. Mi sem hibáztunk s úgy gondolom, hogy megérdemelten lettünk ezüstérmesek. Gratulálok a fiúknak, különösen azoknak, akik minden mérkőzésre eljöttek: a két ukrán légiósnak, Arkagyij Vorovicsnak, aki 6,5 pontot szerezve vereség nélkül zárt és Mihail Bemaknak, valamint Kendi Istvánnak, Paluch Lászlónak, Tóbiás Győzőnek, Remák Dezsőnek és Vajó Józsefnek. Remélem, a következő évadban is számíthatok rájuk, és természetesen a többiekre is” – nyilatkozta lapunknak a csapat vezetője, Papp László.

Eredmények

Sakk, III. LIGA D3

9., utolsó forduló: Štítnik–Veľké Kapušany 3:5, nagykaposi pontszerzők: Arkagyij Vorovics, Vajó József 1-1, Mihail Bemak, Kendi István, Paluch László, Tóbiás Győző, Remák Dezső, Papp László 0,5-0,5.

A végeredmény: 1. Slávia UPJŠ D Košice 22 pont, 2. Veľké Kapušany 19, 3. 1. ŠK Košice B 16.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?