Kozák: „Örültem volna, ha Peter Hyballa visszatér”

dac

A Slovan labdarúgócsapatánál egyértelmű cél a bajnoki cím megvédése, valamint szeretnék növelni a nézők és bérletesek számát. Ján Kozák vezetőedző szerint a csapat annak ellenére sem gyengült, hogy Andraz Sporar távozásával az első számú gólfelelőst vesztették el.

Maradéktalanul elégedettek a téli felkészüléssel a Slovannál: a csapat Törökországban edzőtáborozott, ahol ifj. Ján Kozák vezetőedző szerint több remek mérkőzést is játszottak, például a Maribor (2:1-es győzelem) vagy a Ludogorec (1:1) ellen. Hangsúlyozta, hogy mivel Sporaron kívül a csapat kulcsjátékosai maradtak, így a csapat inkább erősödött. Többek között olyan játékosok érkeztek a klubhoz, mint a Puskás Akadémia legeredményesebb játékosa, Ezequiel Henty, vagy a nagyszombatiak húzóembere, Lucas Lovat.

„A télen nem lettünk gyengébbek. Távozott Andraz Sporar, de az eligazolását abszolút pozitívan éljük meg a klubnál. Jó hír, hogy csapatkapitányunk, a bolgár válogatott Vaszilij Bozsikov szerződést hosszabbított, és úgy gondolom, hogy az érkezők valamennyien hozzá tudnak tenni valamit a csapat játékához. A télen érkezett játékosok már látják, hogy mit jelent a Slovanban szerepelni, mindannyiuknak keményen meg kell küzdenie minden egyes játékpercért. A tavaszi szezon más lesz, mint az őszi, a játékosok és az én számomra is. Messze nem fogunk már olyan gyakran mérkőzést játszani, így kevesebb okom lesz a rotálásra. Ezt mindenkinek tudatosítania kell. A futballban a minőség a mérvadó, és nekünk van a legerősebb csapatunk a bajnokságban. Egyértelműen a címvédés a célunkˮ – mondta Kozák a tegnapi szezonnyitó sajtótájékoztatón.

A Slovan malmára hajthatja a vizet, hogy a két nagy rivális, a DAC és a Žilina egyaránt edzőt cserélt. Kozák a riválisokkal kapcsolatban szót ejtett Peter Hyballa távozásáról is. „Örültem volna, ha Peter Hyballa visszatér, soha egyik edzőnek sem kívánnék rosszat. Az edzők között természetes, ha van feszültség és dolgoznak az emóciókˮ – mondta a tréner, utalva a decemberi Slovan–DAC mérkőzésen történt közjátékra, amikor indulatában hazaküldte Németországba a DAC edzőjét. 

Ivan Kmotrík vezérigazgató elsősorban a szurkolókkal való kapcsolatról beszélt: „Szeretnénk közelebb hozni a szurkolókat a klubhoz, átlagos nézőszámmal ugyanis nem lehetünk sikeresek Európában. Jelenleg azonban az a helyzet, hogy egy szezonban van két-három kiemelt mérkőzés, amire sok szurkoló kilátogat, a többin azonban kevés a néző. Ezen szeretnénk változtatni. A tavasszal minden hazai mérkőzésen egy 300 fő befogadására alkalmas szektort iskolás korú gyerekek számára különítünk el, így szeretnénk a jövő szurkolótáborát építeni.ˮ

Kmotrík hozzátette, elégedett a Slovan jelenlegi keretével, a télen sikerült a terveknek megfelelően erősíteni, így a nyáron a csapat egyben tartása lesz a cél, és csak akkor fognak erősíteni, ha feltétlenül szükséges.

A Slovan előnye tíz pont a tabella élén a zsolnaiakkal és a DAC-cal szemben, vasárnap a nagyszombati Spartak vendégeként lép pályára.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?