Fiatalabb kerettel vág neki a somorjai STK a tavaszi szezonnak, de javítana helyezésén

stk

A télen tovább fiatalodott a II. labdarúgóligában szereplő somorjai STK játékoskerete, de Horváth Csaba klubelnök reményei szerint a csapat tavasszal így is elindul felfelé a tabella 13. helyéről. Interjúnkban az erősítésekről és az észt vezetőedzőről is kérdeztük őt.

Az őszi szezon végén már jelezte lapunknak, hogy további fiatalítás várható Somorján. Így is történt, hiszen télen három „idősebbˮ játékos, Jakub Čunta, Lukáš Szabó és Nagy Péter távozott. Nem aggódik, hogy túl tapasztalatlan lesz így a csapat?

Nem azt nézzük, hogy ki hány éves, hanem hogy ki milyen teljesítményt nyújt. Váltani, frissíteni akartunk. A filozófiánk nem változott, fiatalokkal akarunk dolgozni, és az akadémiáról, az utánpótlásból meríteni. Most kialakult egy olyan keret, amely fiatalos és friss, és amelyben sok lehetőség van. Bízom benne, hogy mindenki élni fog a lehetőséggel, amit kap, és sikeresek leszünk.

A télen egy horvát (Rovis), egy bosnyák (Bajrektarevic) és egy brazil (Vieira Cardoso) játékos is érkezett Somorjára, ez az elmúlt évek átlagához képest sok légiósnak számít. Miért esett rájuk a választás?

Mindhárman jó perspektívával rendelkező játékosok, akik minőséget hozhatnak a csapatba. Sikerült őket leigazolni, és bízunk benne, hogy segítenek klubunknak, valamint a projektünk részeként magasabb szintre tudjuk emelni őket.

A felkészülés során nem kevesebb mint kilenc mérkőzést játszott az STK. Ön hogy látta az előszezont, és ezen belül hogyan értékelné az észt vezetőedző, Vladimir Vassiljev eddigi tevékenységét?

A téli időszak nagyon hosszú Szlovákiában. November 18-án fejeztük be az őszi szezont, azóta tétmeccset nem játszottunk, a bajnokság pedig március 3-án folytatódik, a tőketerebesiek elleni mérkőzéssel. Gyakorlatilag három és fél hónap telt el a két meccs között, ez a szlovák II. liga különlegessége. Ezt az időszakot kihasználtuk arra, hogy minél több találkozót játsszunk, és helyre rázzuk a csapatot. Szerintem a meccsek visszatükrözték, hogy jó úton haladunk. A felkészülés során voltak gyengébb és erősebb ellenfeleink is, de fiatal csapatunk megállta a helyét. Ami az edzőt illeti, maximális profizmussal és alázattal áll a munkához. Sikerült bővíteni az edzői stábot, még profibbá tettük a körülményeket. Vassiljev munkáját asszisztensként Martin Stopka segíti majd, aki az U19-es együttesünket is irányítja. Minden adott ahhoz, hogy fejlődjön a csapatunk. A vezetőedző munkája szimpatikus, de ahogy a fociban mondják, nincs jó meg rossz edző, csak sikeres és sikertelen. Bízom benne, hogy Vassiljevvel sikerül elérni a célokat, amelyeket kitűztünk magunk elé.

Amelyek között minden bizonnyal ott van, hogy a tabellán elfoglalt 13. helyen javítson a csapat...

Remélem, sikeres fél szezon vár ránk, és hogy a következő aztán még jobb lesz. Tizenhárom bajnokink lesz, és mondhatni, hogy közel ennyi felkészülési meccs van mögöttünk. A cél, hogy lépésről lépésre feljebb araszoljunk a táblázaton. Azzal, hogy visszatért hozzánk Csóka Bálint, és hogy ott van a támadóformációban Krivokapic és Záhradník a DAC-tól, egy dinamikus alakzatunk van, amely remélhetőleg a szurkolóinknak is tetszeni fog. November óta orvosoljuk a problémát, hogy csak a 13. helyen állunk a tabellán. Azóta történtek nagyobb változások, tíz játékos távozott és sokan érkeztek, és próbáljuk kihasználni a lehetőségeket, amelyek a DAC-cal való együttműködésnek köszönhetően adódnak.

Ha ránézünk a DAC keretére, jelenleg szokatlanul bő, több mint harminc játékosból áll. Egy II. ligás bajnokira akár öt dunaszerdahelyi játékos is csatlakozhat az STK-hoz. Tavasszal minden héten számíthatnak a DAC-játékosok segítségére?

Hozzánk azok a játékosok érkezhetnek, akik a mi projektünkbe is beleillenek. A DAC alapembereivel mi nem számolhatunk, de vannak olyan fiatal játékosok, akik már szerepeltek nálunk, miközben nem a mi keretünkhöz tartoznak: ilyen például Angyal Botond, Matúš Kucman és Filip Raška. Ezek a játékosok nálunk bizonyítottak a felkészülés során, és ha lesz rá lehetőség, a tavaszi idény során is számíthatunk rájuk, de figyelembe kell venni azt is, hogy a DAC és az STK közötti kapocs részeként ott van a DAC U19-es csapata, amely a harmadik helyen áll az ifibajnokságban, és lehetősége van jó eredményt elérni.

Várható még a keretben változás a szezonkezdet előtt?

Nagyobb változások nem lesznek, az átigazolási időszak profi szinten már lezárult, csak amatőr szintről lehet játékost igazolni. A mi keretünk adott és kész. Esetleg az előfordulhat, hogy egy kevés lehetőségre számítható játékost kölcsönbe küldünk az alacsonyabb osztályba.

Érdekes

Felkészülés

Győr–Šamorín 3:0

Soroksár–Šamorín 2:2

Šamorín–Nové Zámky 3:2

Šamorín–Puskás Akadémia B 1:1

DAC–Šamorín 4:1

Šamorín–Častkovce 5:0

Líšeň–Šamorín 2:1

Šamorín–Inter Bratislava 5:0

Šamorín–Považská Bystrica 1:1

Játékosmozgás:

Érkezett: Vieira Cardoso (brazil, Vila Nova FC), Csóka (Győr), Rovis (horvát, Sibenik), Bajrektarevic (bosnyák, Jedinstvo Bihac), Kachút, Demjanovič, Németh A. (DAC)

Távozott: Nagy P. (FC Petržalka), Čunta, Kozák (mindketten Bramber), Kudláč (Dolný Kubín), Diallo (szerződés felbontása), Hanzli, Tarcsi (mindketten Győr), Nagy T. (Drassburg), L. Szabó (Siegendorf), Ferleťák (?)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?