DAC: jobbhátvéd kerestetik

Dunaszerdahely |

<p>Pénteken megkezdte a téli felkészülést a DAC élvonalbeli futballcsapata. A Tomislav Maric irányította együttesben nem várhatók nagy változások, de egy jobbhátvéd biztosan érkezik.</p>

Huszonhárom játékossal kezdte meg a felkészülést a Fortuna Ligában az 5. helyen telelő DAC futballcsapata. Az őszi keretből hiányzott Turňa és Jurčo, mindketten távoztak az együttestől, Vojtech Milošovič iskolai kötelezettségei hagyta ki az első edzést, a panamai Eric Davis pedig hétfőn csatlakozik a csapathoz.  Tomislav Maric vezetőedző elmondta, az esetleges erősítésekről még korai beszélni. „Elégedettek vagyunk a jelenlegi stabil kerettel, de természetesen figyeljük a szóba jöhető játékosokat. Ha leigazolunk valakit, fontos, hogy ne csak a játékával, hanem a jellemével is illeszkedjen az együttesbe” – emelte ki Maric, aki a célokról is beszélt. „A kupában nagyon nehéz a sorsolásunk, de szeretnénk minél messzebb jutni, akár a döntőig is. A bajnokságban pedig nagyon kicsik a különbségek a csapatok között, ott is szeretnénk megállni a helyünket” – mondta a németországi horvát szakvezető. Németh Krisztián, a klub sportigazgatója elmondta, jövő héten néhány légiós érkezik próbajátékra, szlovákiai erősítésekben egyelőre nem gondolkodnak. Turňa távozása után meg kell erősíteni a konkurenciát a jobbhátvéd posztján, ez lehetőséget nyitna arra is, hogy Štepanovský és Brašeň feljebb játszhassanak, ahol veszélyesebbek lehetnek.  Az A csapattal kezdte meg a felkészülést Kollár, Pagáč, Szépe és Trajcsik is, előbbi kettő eddig az U19-ben szerepelt, de már korábban is edzett a felnőttekkel, Szépe szintén az U19-es együttes alapembere volt, de aztán komoly sérülés miatt kidőlt, s több hónapos kihagyás után tér vissza, Trajcsik pedig a B csapatban kapott eddig szerepet. „Szeretnénk, ha a fiatalok több lehetőséget harcolnának ki maguknak. Bár Jurčo távozik, egyelőre nem tervezzük, hogy csatárt igazolunk, inkább azt szeretnénk, ha Polievka és Černák játszana többet” – tette hozzá Németh Krisztián, és rögtön cáfolta az első edzésen megjelent drukkerek információját (inkább vágyálmát), hogy a II. liga nyugati csoportjának góllövőlistáját 17 találattal vezető Matúš Paukner Dunaszerdahelyre igazolna. „Nincs szó ilyesmiről” – mondta a sportigazgató. Németh Krisztián figyelmeztetett, hogy hektikus év vár a DAC-ra: „Az építkezések jegyében fog telni ez az év, ha elolvad a hó, megkezdődik a tribün építése, nyáron pedig elforgatjuk a pályát. De természetesen a sportszakmai célokról sem feledkezünk meg, az infrastrukturális átalakítások közepette is azt szeretnénk, ha továbbra is minden DAC-meccs ünnep lenne.” Kik vettek részt az első edzésen?Tujvel, Slávik (kapusok)–Asanovic, Michalík, Kwin, Ljubicic, Straka, Pačinda, Ľupták, Horváth, Sarr, Simon Pambou, Brašeň, Štepanovský, Stephens, Mészáros, Černák, Polievka, Szarka, Kollár, Pagáč, Trajcsik, Szépe.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?