Cseh-bronz lábtörés után##4#

Athén. A kétszeres Európa-bajnok Cseh László a második legjobb idővel került a 400 méter vegyes döntőjébe. Az elsővel Michael Phelps. A földönkívüli, aki nyolc aranyért jött Athénba. A négyesen tehát Phelps, az ötösön Cseh.

Cseh László (balról az első) sérülten is kiharcolta dobogóra kerüléstTASR/AP-felvételKicsit bicegve jött a rajthoz. Igen, nem is olyan rég még kórházban feküdt. Az arany ilyen körülmények mellett a csoda kategóriája, az ezüst viszont elérhető (főleg az előfutamban látottak alapján). Aztán rajt, a várható forgatókönyv szerint.

Tavaly, a barcelonai világbajnokságon is így volt. Phelps bekezd, Cseh pedig tapad rá (már amennyire lehet). A pillangó után élen az amerikai, második a magyar. A hát következik. Phelps előnye a végére két testhosszra nő Csehvel szemben, de ezt megszokhattuk már. Ebben a két kombinációban (pillangó, hát) utolérhetetlen a földi halandók számára.

A gyorsra még másodiknak fordul (persze Phelps vezet), ám aztán mindenki bekapcsolja a tartalék propellereket. Cseh is így tenne, ha lenne tartalék propeller... Vendtet már nem tudja visszatartani, az olasztól viszont megőrzi – a bronzot. Phelps meg szokás szerint világrekorddal nyer.

„Lacikát a műtött lába nem zavarta az úszás közben, másról lehet szó, pontosabban arról, hogy a műtét után már nem mertem terhelni, féltem attól, hogy baja lesz – mondta Turi György edző. – Ez viszont azt jelentette, hogy elment az állóképessége. És nem csak neki. Amióta eltört Lacika bokája, én is kettőzött erővel dolgoztam azért, hogy itt lehessen Athénban.”

„A hát és a pillangó rendben ment, a mellúszásom már nem volt az igazi, gyorson viszont, nincs jobb szó rá: meghaltam. Gyorson gyenge volt a lábtempóm, ezt pedig karral próbáltam ellensúlyozni. Ennek viszont csak egy hatása lehetett: az utolsó hosszra a karom is teljesen elfáradt. Sajnos, hiszen nem ezt terveztem erre az estére...” – nyilatkozta Cseh László.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?