A Győri ETO megszerezte a bronzérmet

Győri.Audi.ETOKC

A Győri Audi ETO KC nyerte a csalódott csapatok csatáját a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjének bronzmérkőzésén, miután 28:27-re legyőzte a dán Team Esbjerg csapatát.

Az elvesztett elődöntő után Jesper Jensen, az Esbjerg edzője azt mondta, számukra fontosabb a dán bajnoki döntő, mint a Bajnokok Ligája bronzmeccse, így elképzelhető, hogy ez meg fog látszani a vasárnapi teljesítményükön, hiszen csütörtökön már a hazai fináléban lesz dolguk. Talán ez és a győriek bizonyítási vágya is tükröződött akkor, amikor bő tizenöt perc után már négy góllal vezetett az ETO a harmadik helyről döntő találkozón. A szünetre hétre nőtt a különbség (16:9), amihez elsősorban a hat gólnál járó Linn Blohm, az ötöt szerző Ana Gros és a 13 védésnél járó Sandra Toft tette hozzá a legtöbbet. A győriek kapusa 59 százalék körüli védési hatékonysága kiemelkedő, így nem csoda, hogy a nagy számú publikum már az első játékrészben a nevét skandálta. A Rába-partiak már a meccs előtt egy kifeszített óriási molinóval igyekeztek még több erőt adni kedvenceiknek.

A pihenő után ott folytatták a csapatok, ahol abbahagyták. Ugyan a korábbi győri Nora Mörkön látszott, hogy szeretne feljebb zárkózni, kevesen tudtak a dánoknál felnőni a feladathoz. A 40. percig még nem volt Esbjerg-játékos, aki kettőnél több gólt szerzett volna, ezt a határt épp ekkor Mörk lépte át egy üres kapus találattal, de még ekkor is hattal vezetett a Győr. Három perccel később viszont már 20:17 volt az állás, Ambros Martin, a győriek vezetőedzője időt is kért, de csapata a következő támadásnál is eladta a labdát, Kristine Breistol pedig kettőre csökkentette a különbséget. A zöld-fehér és a pirosban lévő dán drukkerek is állva szurkoltak már ekkor.

Az utolsó negyedóra 21:19-nél kezdődött el, de három perccel később egyenlített az Esbjerg. Öt perccel a vége előtt Kari Brattset Dale lőtte be a 27. ETO-gólt, így újra kettővel vezetett a magyar bajnok. 110 másodperccel a vége előtt, 28:26-nél időt kert Jensen. Jött is a dán gól, Vilde Ingstad talált be beállóból, majd jött a győri időkérés. Gólt ugyan nem sikerült lőnie az ETO-nak, de az ellenfélnek sem, így a Győr 28:27-re nyert és megszerezte a bronzérmet.

Nagy hangsúlyt fektettünk rá tegnap, hogy ne mindenki a szobájában, hanem együtt csapatként dolgozzuk fel ami szombaton történt. Tudtuk, hogy az nyerhet ma, aki hamarább túlteszi magát az elődöntős vereségen. Ellentétes félidők voltak, de nem lepett, meg hogy mekkora hittel jöttek ki a második félidőre a dánok. De tőlünk is jöttek a jó egyéni teljesítmények, amikor kellett Stine Oftedal, Ana Gros betaláltak, vagy a kapusok mutattak be nagy védéseket. Védekezésben nagyon jól, csapatként küzdöttünk és ez segített – mondta az éremátadó után a mix-zónában Faluvégi Dorottya, akinek ez volt az utolsó mérkőzése az ETO mezében. – Előtte próbáltam kizárni ezt a fejemből, de mikor vége lett, előtörtek az érzések. Élmény volt pályára lépni, megélni ezt a légkört és így búcsúzni. Nagyszerű évek voltak, nagyszerű edzőkkel dolgoztam, remek barátokat szereztem és csak örömmel és boldogsággal fogok visszagondolni Győrre” – zárta a jobbszélső.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?