Bajnokok a komáromiak

Bajnokok a komáromiak

3:1-re nyerte a Niké Extraliga fináléjának sorsdöntő meccsét a komáromi férfi röplabdacsapat a pozsonyi VKP ellen, megszerezve a klubtörténet harmadik bajnoki címét.

A hétfői időpont ellenére tűrhetően megtelt a Gopass Aréna a bajnoki címről döntő meccsre. A főlelátón a dobok mellett csörgőkkel is felszerelkezett hazai drukkerek és egy szurkolói busznyi komáromi néző is helyet foglalt a főlelátón.

Akik magabiztos vendégcsapatot láttak a pályán az első szettben. Remekül működő blokk, dinamikus játék jellemezte a piros-fehéreket, akik osztálykülönbséggel hozták a játszmát (13:25).

A másodikban fordult a kocka, elsősorban Vančónak köszönhetően, aki két alkalommal is ászokkal és nehezen menthető adogatásokkal ágyazott meg a VKP többpontos előnyéhez, ami lényegében a játszma végéig megmaradt (25:21).

A harmadik szett volt a legtovább kiegyenlített, a fontosságát jól jelezte, hogy a komáromiak edzője, František Ogurčák az első kisebb kommunikációs zavarnál, két pontra „nőtt” hátránynál időt kért. Egy kevéssel azonban a folytatásban is ők hibáztak többet. A végére azonban 23:23-ra egyenlítettek, s jöhettek az extra izgalmak. Két hárított VKP-szettlabda, ellenben rögtön az első értékesített vendégoldalon – 25:27, 1:2.

A negyedik játszmában mindenki hozta a „saját” pontjait nagyon sokáig, így sorsdöntőnek bizonyult, amikor a komáromiak egyet „brékeltek”. Amikor pedig Mlynarčík lecsapása után háromra nőtt a különbség, a pozsonyiak mimikájából látszott, hogy bajban vannak. A VKP egy esélytelen challenge-dzsel is próbálkozott lendületet venni, sikertelenül. A vége 17:25 lett, amivel Sánta Jánosék 3:1-re nyerték a meccset, 4:3-ra a sorozatot, és bajnoki címmel zárták az idényt. 

A komáromi klub 2021 és 2022 után harmadszor nyert aranyérmet.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?