Újabb bőrt húznak le Harry Potterről

dd

Októberben érkezik az új Harry Potter-könyv, a Varázsalmanach, amely a kiadó szerint az első hivatalos mágiakézikönyv.

A regényfolyam legfontosabb és legkedveltebb szereplőinek egy-egy gazdagon díszített oldalon való bemutatása mellett a muglik világával párhuzamosan létező varázsvilág ünnepeiről, szokásairól is sokat megtudhatnak a rajongók. A könyv névsorok, listák, térképek és mindenféle mágiával kapcsolatos dolog legteljesebb gyűjteménye: Hagrid veszélyes háziállataitól a varázslótörténet híres alakjain át egészen a pálcamágiáig. Vagyis – ha jól értjük – olyan tényeket és nüanszokat fejtenek ki ebben a „kiegészítő” könyvben, amelyek J. K. Rowling regénysorozatában csupán pár sort kaptak, vagy egy-egy bekezdést kaptak.

A Varázsalmanach a világ számos országában ugyanazon a napon, október 10-én jelenik meg, a magyar fordítást is aznap mutatják be egy budapesti plázában, kvízzel és nyereményekkel. (A szlovák gyerekek rosszabbul járnak, mivel ők csak csehül férhetnek hozzá a mágiakézikönyvhöz.)

Az előkészületekből is látszik, hogy itt komoly üzleti vállalkozásról van szó, annál is inkább, mivel a gazdagon díszített könyv ára – amelyet máris ideális karácsonyi ajándékként hirdetnek – elővételben 27 euró körül mozog. Az angol kiadás néhány lapja kedvcsinálóként már megtalálható az interneten, ezek alapján garantálhatjuk, hogy szó esik a patrónusok különböző fajtáiról, a rakoncátlan Weasley-ikrek turpisságairól, illetve az egyes holdfázisok hatásáról a vérfarkasok átváltozási folyamatában. Sőt, egy képzeletbeli termékbemutatóra is sor kerül. Láthatjuk azokat a nem létező ruhadarabokat, amelyek akár el is terjedhettek volna az egyes házak rajongóinak körében (talán majd most).

J. K. Rowling regénysorozata eddig világszerte 600 millió példányban kelt el, és bár az utolsó rész 2007-ben jelent meg, az utolérhetetlen sikerű varázsvilág évről évre bővül, legyen szó filmekről, színdarabról vagy éppen videójátékról.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?