Toni Erdmann, Menzel és Mokos egy filmben

Pozsony |

<p>A napokban elkezdődött Martin Šulík A tolmács (Tlmočník) című új filmjének a forgatása.</p>

A komikus és drámai szituációkat váltakoztató alkotás egy furcsa páros kalandjait meséli el: egy régi, második világháborús történet felelevenítése kapcsán találkozik Ali, az aszketikus tolmács és Georg, az alkoholista osztrák bonviván, hogy együtt induljanak a mindkettőjük családjának sorsát meghatározó múlt nyomába. Miközben Szlovákiát keresztül-kasul bejárva az egykori események tanúit keresik, a két idősödő, nagyon különböző vérmérsékletű férfi fokozatosan egymáshoz is megtalálja az utat.

Ali szerepében Jiří Menzel világhírű cseh rendező áll kamera elé, Georgot pedig az a Peter Simonischek alakítja, akit egyebek mellett a tavalyi év egyik hangos európai filmsikere, a Toni Erdmann című német groteszk komédia főszereplőjeként ismert meg a szélesebb közönség. A tolmács című film szereplőgárdájához többekkel együtt Mokos Attila, a Komáromi Jókai Színház művésze, Zuzana Mauréry és Eva Kramerová is csatlakozik. A stáb a következő hetekben nemcsak a fővárosban forgat, hanem Besztercebányán, Zsolnán, Rózsahegyen, Németlipcsén is megfordul.

Martin Šulík ez alkalommal is Marek Leščák forgatókönyvíróval dolgozott – vele együtt készítette el legutóbbi játékfilmjét, a 2011-ben bemutatott Cigányt is.

A tolmács várhatóan 2018 tavaszán kerül a mozikba. (SITA, as)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?