SOROZATDARÁLÓ: A magányos milliárdosnő esete a jótékonykodással

Fotó: Apple TV+

Mi történik akkor, ha valakire hirtelen rászakad 87 milliárd dollár és egy csomó szabadidő? Erre a kérdésre keresi a választ a Lóvé című vígjátéksorozat.

Ha bevallják, ha nem, a Lóvét nézve elég nyilvánvalónak tűnik, hogy a sorozatot az Amazon-tulajdonos Jeff Bezos válása ihlette. 2019-ben még a csapból is az folyt, hogy hosszú évek látszólag boldog házassága után Bezos és Mackenzie Scott külön folytatja tovább, ráadásul azonnal kiderült az is, hogy a bejelentés idején a férfinak már új párkapcsolata volt. Mivel Bezos és Scott házassági szerződés nélkül kelt egybe annak idején – ez a körülmény abból adódhatott, hogy akkoriban a férfi még messze nem volt a világ leggazdagabb embere –, így elképesztő summa ütötte Mackenzie Scott markát, aki egy csapásra a világ leggazdagabb nőjévé vált. Rögtön teli voltak a hírek azzal, hogy a pénze jó részét különféle alapítványokon keresztül kívánja jó célra fordítani, de ennél többet nem igazán tudhattunk meg az amúgy meglehetősen zárkózott életet élő nőről. Csakhogy ennyi is bőven elég volt ahhoz, hogy beindítsa a Városfejlesztési osztály című sorozatukról ismert showrunnerek, Alan Yang és Matt Hubbard fantáziáját: milyen lehet, ha valakinek hirtelen sokkhatásként véget ér egy hosszú-hosszú éveken át tartó házassága, majd hirtelen ott marad egyedül, ám annyi pénzzel, amennyit ép ésszel szinte képtelenség elkölteni? A két kreatív fickó azonnal meglátta a történetben egy pompás vígjáték lehetőségét, amihez rögtön megtalálták az ideális társat a sajátos humorral bíró komika, Maya Rudolph képében, és már meg is született az Apple TV+ legújabb komédiasorozata, a Lóvé.

A Lóvé illeszkedik Yang és Hubbard korábbi sorozatának világához, lévén a lényegét tekintve ez is egy munkahelyi komédia. Hősnőnk, Molly Novak ugyanis unalmában elkezd kicsit foglalkozni a pénzügyeivel, feltűnik neki, hogy van egy fű alatt működő alapítványa, és mivel találni szeretne valami célt, értelmet az életében, ezért úgy dönt, hogy mostantól kezébe veszi az alapítvány ügyeit, és személyesen fogja irányítani. Csakhogy a hosszú évek óta luxuséletet élő Molly szociális érzékenysége és a tudása a hétköznapi emberek gondjairól gyakorlatilag a nullához közelít, ráadásul legbelül még mindig gyászolja a házasságát Johnnal (Adam Scott rutinból hozza az irritáló milliárdos figuráját). Molly megjelenése olyan furcsa helyzeteket szül, mint amikor a korábban minden dollárt megfogó alapítvány emberei hirtelen magánrepülővel mehetnek csapatépítőre. Ráadásul tényleg fogalma sincs, mit csinál, ami egy olyan jelenetben csúcsosodik, mint amikor egy hajléktalanszálló megnyitóján luxus ajándékokkal teli táskákat ad a beköltözőknek az újságírók szeme láttára. A Lóvén sokat lehet nevetni, teli van jó karakterekkel, de részről részre egyre több benne a jellemfejlődés és kevesebb a poén, ami nem feltétlenül viszi jó irányba a sorozatot. Sebaj, a második évadnál javíthatnak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?